Enlaces accesibilidad
Diumenge 27 de setembre, a partir de les 19:45 hores a La 1

Especial eleccions al Parlament de Catalunya a RTVE: tancament de campanya i jornada electoral del 27-S

  • El diumenge, avanç de participació a les 14:00 hores i especial Nit Electoral des de les 19:45 a La 1, Canal 24 Horas i TVE Internacional, amb María Casado i Sergio Martín
  • Especial Informatiu de RNE, amb Alfredo Menéndez al capdavant, per fer un seguiment dels resultats i de les valoracions
  • RTVE a Catalunya oferirà un especial eleccions amb Quim Barnola com a conductor
  • Especial al web de RTVE: diari de campanya interactiu, notícies, infografies amb les dades més rellevants, seguiment minut a minut de la jornada electoral i fins a cinc senyals en directe a la plataforma +24

Per
quim-barnola-080920150690
quim-barnola-080920150690

Diumenge 27 de setembre, dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, RTVE ofereix una complerta programació informativa. Tots els canals de RTVE faran programes especials per informar als catalans de la jornada electoral, el recompte i l’anàlisi dels resultats. A més, al Centre de Producció de RTVE Catalunya a Sant Cugat, hi haurà un especial eleccions amb periodistes i experts polítics.

Jornada electoral 27-S

A les 14:00 hores, La 1 i Canal 24 Horas oferiran un avançament amb les primeres dades de participació. A les 19:45 començarà l’especial Nit Electoral Catalunya, que presentaran María Casado i Sergio Martín des del Centre de Producció de RTVE Catalunya a Sant Cugat, a La 1, 24 Horas i TVE Internacional.

L’especial informarà dels últims minuts de les votacions i del tancament dels col.legis electorals i farà un exhaustiu seguiment del recompte dels vots. Al costat dels presentadors hi haurà una taula d’anàlisi formada pels periodistes Víctor Arribas, Fermín Bocos, Carmen Tomás i Fernando Ónega; Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucionals a la UAB i Anna Arqué, especialista en comunicació.

El programa arribarà fins a les 21:00 hores, quan arrencarà el Telediario 2, centrat a la jornada electoral. A partir de les 22:00 hores, tornarà l’especial informatiu amb les darreres dades del recompte, els resultats i les valoracions dels líders polítics.

Al finalitzar l’emissió a nivell nacional, La 1 a Catalunya oferirà un Especial Eleccions presentat per Quim Barnola. El conductor del programa estarà acompanyat d’una taula d’analistes formada per Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Andreu Mayayo, Toni Aíra i Miquel Porta Perales, per abordar en profunditat els resultats.

El 27-S serà també una jornada destacada a RNE. Radio Nacional i Radio 5 emetran des de Barcelona l’especial que conduirà Alfredo Menéndez des de les 19:00 hores i fins la mitjanit. Per analitzar els resultats estaran Fernando Martín, Miguel Ángel Domínguez i Raúl Heitzmann. Amb la col.laboració dels professionals de RNE a Catalunya, l’especial recollirà el final de la jornada i els sondejos a peu d’urna, a més dels resultats de les eleccions. El programa inclourà connexions en directe amb el centre de dades de la Generalitat i les seus dels diferents partits.

A Ràdio 4, a les 20:00 hores, programa especial conduït per Ramon Castelló i per fer els comentaris estaran Alejandro López-Fonta, Rafael de Ribot i Olga Ruiz.

Dilluns 28 serà el torn de les valoracions.  María Casado continuarà presentant des de Barcelona “Los desayunos de TVE”. Alfredo Menéndez a “Las mañanas de RNE”, Fernando Martín al “Diario de las dos” i Miguel Àngel Domínguez en “24 Horas” analitzaran els resultats de les eleccions catalanes i l’impacte que poden tenir en la política nacional a través d’entrevistes amb els portaveus més destacats.

Informació permanent al web de RTVE

En www.rtve.es/noticias/elecciones-catalanas el web compta amb un especial que explica tota l’actualitat de la campanya electoral, amb infografies de les dades més rellevants i l’evolució del vot i recursos visuals que faciliten la informació. És com un diari interactiu de campanya, que permet seguir la activitat dels partits, els perfils dels candidats i els seus programes polítics.

El 27-S el web de RTVE farà un seguiment minut a minut de la jornada electoral, amb dades de participació i el recompte de vots en temps real. Els internautes també podran seguir fins a cinc senyals informatives en directe a la plataforma +24.

Així mateix, permetrà seguir en directe tots els programes especials de TVE i RNE, que també estaran ‘A la carta’ un cop acabada l’emissió dels programes.

RTVE

anterior siguiente