Enlaces accesibilidad
Dimarts 28 de juliol a les 19:10h a La 2

"Racons" s'endinsa en el Baix Empordà medieval

  • El programa recorre els carrerons empedrats de Pals, Ullastret, Palau-Sator, ben protegits de tota mena d'enemics, així com Vulpellac i Peratallada, amb els seus castells gairebé inexpugnables

Per
premsa-r-de-racons
premsa-r-de-racons

"Racons" és un viatge per les destinacions més atractives de Catalunya on els seus habitants són els propis guies. Un programa de La 2, dirigit per Francesc M. López.

"Racons" recupera aquesta setmana l'itinerari pels vestigis medievals d’alguns dels pobles del Baix Empordà medieval. Un territori que ha estat cruïlla de pobles, cultures, exèrcits i invasors. 

El Baix Empordà és una part del nostre territori que manté ben viva la petjada de la Catalunya Vella, nascuda al segle VIII de l'imperi carolingi. Pobles murallats, castells, torres de guaita i esglésies romàniques conformen un paisatge medieval, sobretot a l'interior de la comarca, enormement atractiu per a ser gaudit amb molta calma.

Recorrerem els carrerons empedrats de Pals, Ullastret, Palau-Sator, ben protegits de tota mena d'enemics, així com Vulpellac i Peratallada, amb els seus castells gairebé inexpugnables. Pobles envoltats per nombroses masies i masos fortificats, alguns d'ells amb torres de vigilància. També ens aproparem als antecedents megalítics de la zona, amb els dolmens que encara romanen drets. I tot emmarcat pel paisatge extraordinari de l'Empordà, exuberant de natura, un lloc ple de racons per perdre-s’hi.

UN VOL EN GLOBUS AEROSTÀTIC

La comarca del Baix Empordà ens ofereix un amplíssim ventall d'activitats de lleure, culturals, gastronòmiques i esportives. En aquesta ocasió "Racons" puja a un globus aerostàtic per gaudir, a vista d’ocell, de l'experiència única del vol en silenci. Una ruta aèria per l'atractiu territori del Baix Empordà per mirar de reconèixer cada poble i cada racó, des de l'aire.

RTVE

anterior siguiente