Enlaces accesibilidad
Diumenge 24 de maig a les 12:25h per La 2

El centre d'Investigació i Desenvolupament de Telefónica, diumenge a "Tinc una idea"

  • A més, veurem el cas de Beatriz Valdivia que ha obert una tenda de moda sostenible al barri de Gràcia de Barcelona

Per
telefonica id 13
telefonica id 13

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S'emet els diumenges a les 12.25h per La 2.

El programa d'aquesta setmana parla dels investigadors que treballen al centre d'Investigació i Desenvolupament de Telefónica, amb seu a Barcelona, i que lidera tota la innovació mundial de la companyia. I el cas de la Beatriz Valdivia, una apassionada de l'ecologia que ha decidit obrir una botiga on line i una altra a peu de carrer, on combina moda i sostenibilitat.

A Catalunya hi ha centres de recerca i desenvolupament de primer nivell. Avui coneixerem el de Telefónica, on hi treballen més de 240 investigadors vinguts d'arreu del món. Diuen que les bones idees surten de tres àmbits diferents: del carrer, dels professionals de la ciència i la tecnologia i de les universitats i empreses. Pablo Rodríguez n'és el director d'Innovació i Investigació de Telefónica i té clar que "per trobar una bona idea se n'ha de mirar moltes, s'ha de besar moltes granotes per trobar el príncep, tots els anys mirem centenars d'idees i, potser, d'aquestes tindran èxit menys de 10". L'Anna Karolina Hiltunen, líder d'innovació Radio Me, ha pogut tirar endavant un producte que apropa la tecnologia a la gent gran.

Hi ha portals de venda de productes per Internet que també acaben obrint botigues a peu de carrer. És el cas de Beatriz Valdivia que ha obert una tenda de moda sostenible al barri de Gràcia de Barcelona. Porta més de 25 anys treballant en l'àmbit de l'ecologia i, especialment en el sector del consum tèxtil i artesà responsable. Beatriz explica: "les persones som cada cop més conscients de què hi ha al darrera de cada peça de roba, de cada sabata que portem posada. Si no hi ha un canvi de model, de paradigma, no tindrem un futur sostenible pels nostres fills i pels nostres descendents".

RTVE

anterior siguiente