Enlaces accesibilidad
Diumenge 17 de maig a les 12:25h per La 2

El projecte Barcelona eBikes i la bloguera Dulceida, diumenge a "Tinc una idea"

  • El programa s'endinsa aquesta setmana en el món de les rutes turístiques en bicicleta i en el dels blogs de moda
  • A més, "Tinc una idea" ha rebut el Premi Eugeni Molero a millor reportatge de televisió amb el treball "Companyia de teatre La Cubana, entre bambolines"

Per
bicicletas4
bicicletas4

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S'emet els diumenges a les 12.25h per La 2.

El programa d'aquesta setmana explica el cas de dos joves que han trobat en la bicicleta la font d'inspiració principal pel seu projecte. El Jairo i la Maria, després de 13 anys viatjant arreu del món, van decidir obrir una de les primeres empreses de rutes turístiques en bicicleta elèctrica a la ciutat de Barcelona. Al programa també coneixem l'Aida Domenech, coneguda com Dulceida, una de les blogueres de moda més conegudes.

La bicicleta està de moda i a les grans ciutats com Barcelona s'ha convertit també en un negoci que atrau el turisme. Al programa d'avui coneixem el cas del Jairo i la Maria, que van trobar en aquest mitjà de transport la font d'inspiració de nous projectes empresarials. Després d'estar viatjant durant 13 anys, van decidir obrir una de les primeres empreses de rutes turístiques en bicicleta elèctrica. Maria Calvet, de Barcelona eBikes, explica: "Nosaltres hem sigut turistes i viatgers i la gent sempre ens ha tractat molt bé i això és el que fem, tractar a la gent com un ésser humà a qui li volem ensenyar la nostra ciutat i jo crec que aquesta és la nostra fortalesa".

Aida Domenech és una de les blogueres sobre temàtica de moda més populars. Sota el nom de Dulceida, el blog d'Aida Domenech s'ha convertit en tot un fenomen a les xarxes i ha fet de la seva autora un referent clar en el món de la moda. Al programa entrevistem aquesta jove catalana que només a Instagram té gairebé 300 mil seguidors. Aida Domenech explica: "M'agrada molt poder fer el que a mi m'agrada i el que a mi em fa feliç en l'àmbit professional i és el que intento sempre; fer noves coses, no avorrir-me mai i passar-m'ho bé". També parlarem amb Elisenda Estanyol, professora de la UOC, per tal que ens expliqui des d'una altra perspectiva el fenomen dels bloguers i les blogueres a les xarxes.

Premi Eugeni MoleroPremi Eugeni Molero

"Tinc una idea", dirigit per Miquel Peralta, ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Eugeni Molero al millor reportatge de televisió, amb el treball "Companyia de teatre La Cubana, entre bambolines".

El premi reconeix el treball de "Tinc una idea" perquè "explica de forma amena i interessant el funcionament d'una companyia de teatre, i com va evolucionar del teatre d'aficionats a una de les millors companyies de teatre actuals".  També van destacar que reportatges com aquest fomenten la televisió de qualitat.

"Companyia de teatre La Cubana, entre bambolines" mostra l'evolució artística i professional de la prestigiosa companyia teatral La Cubana, que fa unes setmanes acaba de finalitzar una gira per tota Espanya. El reportatge, amb guió de Judith Fernández, és un treball de l'equip del programa i dels equips tècnics del Centre de Producció de Sant Cugat del Vallès.

Els Premis Eugeni Molero de Periodisme i Investigació estan organitzats pel Consell Comarcal del Garraf i compten amb el recolzament de diverses entitats culturals i periodístiques de Catalunya.

RTVE

anterior siguiente