Enlaces accesibilidad

TVE Catalunya lliura els Premis Continuarà de cultura 2015

  • Eduardo Mendoza va recollir el premi homenatge a Rosa Novell. "És sempre un consol que després d'haver abandonat definitivament l'escenari continua omplint"
  • Lluís Homar va agrair la feina de les persones que l'han ajudat a fer realitat el seu somni de "Terra Baixa"
  • L'actor de "El Ministerio del Tiempo" va dedicar el premi a la parella de creadors de la sèrie, Javier i Pablo Olivares, "que han estat molt valents i han demostrat que la gent està àvida de veure històries que ens emocionin"
  • La finalista del Premi Planeta, Pilar Eyre, va reconèixer l'aposta de TVE per la cultura i va agrair el guardó als seus companys i als seus milers de lectors que han llegit el llibre i han empatitzat amb la història

Per
premis-continuar---foto-famlia
premis-continuar---foto-famlia

Rosa Novell recollit per Eduardo Mendoza, Lluís Homar, Nacho Fresneda, Javier Cercas, Pilar Eyre, Anna Soler-Pont, Aina Clotet, Ramón Mirabet, Jean-Louis Neichel, DAMM i el Festival Primavera Sound van ser guardonats ahir al vespre a la festa dels Premis Continuarà-Vespre a La 2 de cultura 2015. En un acte a l'Hotel Casa Fuster que arriba cada any poques hores abans de la diada de Sant Jordi i on es reuneixen els noms més destacats de la cultura i la societat catalana. Aquests premis de TVE Catalunya, que enguany fan 19 anys, són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any.

Al decurs de l'acte, a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, TVE Catalunya va lliurar els seus premis dolços, en un acte presentat per la periodista i copresentadora de "Vespre a La 2" Montse Elias.

El Director de RTVE Catalunya, Eladio Jareño, va entregar el primer premi de la vetllada a Rosa Novell a títol pòstum per la seva brillant trajectòria als escenaris; premi que va recollir el seu marit, l'escriptor Eduardo Mendoza. Mendoza va reconèixer que era un "tristíssim privilegi poder recollir aquest premi i no la persona indicada". I va afegir que "és sempre un consol que després d'haver abandonat definitivament l'escenari continuar omplint i això per una persona del teatre és el millor homenatge que se li pot fer".

Sense sortir dels escenaris, també va rebre el guardó de mans del Conseller de Cultura,  Ferran Mascarell, l'actor i director Lluís Homar, que enguany ha aconseguit el reconeixement unànime de públic i crítica interpretant tots els papers de "Terra Baixa". Homar va agrair la feina de les persones que l'han ajudat a fer realitat el seu somni de l'obra. I també va reconèixer la labor dels premis al llarg d'aquests anys en favor de la cultura.

Nacho Fresneda, actor i intèrpret protagonista de la sèrie d'èxit "El Ministerio del Tiempo" de La 1 de TVE, va explicar que estava molt agraït: "És la primera vegada i l'última que podré dir que és el primer premi que em donen a la meva vida"Fresneda va dedicar el premi a la parella de creadors de "El Ministerio del Tiempo", Javier i Pablo Olivares, "que han estat molt valents i han demostrat que la gent està àvida de veure històries que ens emocionin".

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. Ahir a la nit també es va premiar Pilar Eyre pel seu èxit "Mi color favorito es verte", finalista del darrer Planeta, que va reconèixer l'aposta de TVE per la cultura i va agrair el guardó als seus companys i als seus milers de lectors "que han llegit el meu llibre i han empatitzat amb la meva història". I Javier Cercas que amb "El impostor", ha estat un dels llibres més venuts de la temporada, va agrair el premi i va reconèixer el premi a Rosa Novell.

Els Continuarà també van reconèixer la labor conjunta de tres dones a la pel·lícula "Rastres de sàndal"Anna Soler-Pont escriptora, productora i guionista; Maria Ripoll, la directora i Aina Clotet, l'actriu. Anna Soler-Pont va dedicar aquest reconeixement "a les 383 persones que han fet possible la pel·lícula i, en especial a Rosa Novell, i a TVE que ha participat en el film".

La música no podia faltar als premis més dolços. També van ser guardonats ahir el Festival Primavera Sound, que va recollir el premi el codirector del festival Alfonso Lanza i el cantautor Ramón Mirabet que ha publicat enguany el seu primer disc titulat "Happy Days".

El xef Jean-Louis Neichel, també va aconseguir el dolç premi per la seva dilatada i reconeguda tasca al capdavant del restaurant Neichel de Barcelona, amb una estrella Michelín, i el grup DAMM, que va recollir el Director General Enric Crous, pel seu constant i ferm suport a la difusió de la cultura en qualsevol de les seves manifestacions.

RTVE

anterior siguiente