Enlaces accesibilidad
Diumenge 01 de març a les 12.25 per La 2

Música per fomentar la igualtat d'oportunitats de persones discapacitades. Aquesta setmana a "Tinc Una Idea"

  • Artransforma és un projecte musical de Queralt Prats per fomentar les oportunitats dels discapacitats
  • Una plataforma digital que aposta per la cultura de proximitat
  • Per què Internet pot canviar les conductes?

Per
queralt-1
queralt-1

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S’emet els dissabtes a les 12.30h per La 2 i en redifusió el mateix diumenge a les 19.30h pel Canal 24 H

www.facebook.com/tincunaidea twitter: @tincunaidea_tve

Al programa d’aquesta setmana us presentem el cas de Queralt Prats, músic que s’ha especialitzat en persones amb alguna discapacitat. Ha creat el projecte Artransforma per fomentar la igualtat d'oportunitats a nivell social i cultural. També podreu veure el cas de tres joves de les terres de l’Ebre que han creat una plataforma digital que aposta per una cultura de proximitat. I coneixerem Genís Roca, un dels millors experts en la transformació digital que ens explica per què Internet pot arribar a canviar les nostres formes de conducta.

QUERALT PRATS: LA MÀGIA DE LA MÚSICA

Al programa d'aquesta setmana entrevistem Queralt Prats, una intèrpret musical especialitzada en persones amb alguna discapacitat. Va començar a tocar el piano amb 9 anys i la viola amb 12. Va marxar a Anglaterra a estudiar música, i allà va descobrir la seva veritable vocació: treballar amb persones amb alguna discapacitat.  Queralt Prats ens explica: "Allà va haver-hi un abans i un després, vaig veure que era un públic amb el qual com a músic i com a persona em sentia molt a gust, era molt sincer i hi havia una interacció que no havia trobat abans". Un cop va tornar a Barcelona, va decidir crear Artransforma per tal de fomentar la igualtat d'oportunitats en la música. Un dels projectes de l'entitat és l'Orquestra Integrada, que vol aglutinar joves per formar part d'una orquestra que integra músics "amb i sense" diversitat funcional. Sergi Vila, guitarrista de la banda, ens explica: "Jo sé que podem fer grans coses si ens ho proposem i, realment, sento emoció i alegria i em fa estar content"

SURTDECASA.CAT, REIVINDICANT EL TERRITORI

Al programa d'avui podreu conèixer el cas de Surtdecasa.cat, una plataforma digital que aposta per una cultura de proximitat. Surtdecasa.cat apareix a les Terres de l'Ebre per tal de fer visible l'activitat cultural i d'oci a diferents punts de la geografia catalana.

Una de les creadores de la plataforma, Neus Barberà, ens explica: "A poc a poc hem anat creixent, hem anat exportant aquest mitjà de comunicació territorial a altres zones de Catalunya per fer palès que a fora de Barcelona també hi ha molta vida i cultura". Ana Zaera, l'altra creadora de la plataforma ens diu: "Aquest periodisme ha lligat molt bé amb les noves tecnologies i ha permès arribar a més gent jove que estava desafecta amb els mitjans de comunicació existents, ja que, a vegades, tenien la sensació que parlaven de temes poc propers". Surtdecasa.cat s’emmarca en una realitat digital que afavoreix la col·laboració en xarxa i la participació d'usuaris.

GENÍS ROCA: INTERNET JA ÉS PART DE LA NOSTRA REALITAT

Al programa també entrevistem Genís Roca, un dels millors experts en la transformació digital. Genís Roca explica: "El món no serà només virtual, de la mateixa manera que ja mai més serà només físic. Allò físic i allò virtual configuren aquesta nova realitat en la que vivim. Nosaltres estudiem, treballem, ens enamorem, juguem…i això ho fem igual al carrer que a Internet; Internet és part de la nostra realitat".

Mitjançant la seva activitat ajuda a les empreses a entendre els canvis tecnològics en clau de negoci i els acompanya a explorar i conèixer quines són les seves noves oportunitats.

RTVE

anterior siguiente