Enlaces accesibilidad
Diumenge 26 de juliol a les 12:30h a La 2

L'Hotel Trias de Palamós, aquest diumenge a "Històries de taula i llit"

  • L'establiment ha rebut durant més de cinquanta anys polítics, estrelles de Hollywood, toreros, militars, músics, escriptors i tota mena d'hostes

Per
Hotel Trias
Hotel Trias

"Històries de taula i llit" recorre hotels, fondes i restaurants de Catalunya que tenen una llarga trajectòria transmesa de generació en generació. El programa està dirigit per Soledad Gomis i té com a realitzadora a Pepa Pérez.

Aquesta setmana "Històries de taula i llit" explica la història de l'Hotel Trias que no hagués estat possible sense dues dones excepcionals: la Maria Trias i l'Hermínia Provençal.

Josep Colomer Trias i la seva esposa, Anna Maria Kammüller, són els amfitrions perfectes: amb la seva cortesia, una cordialitat exquisida i un 'savoir faire' indiscutible per a les relacions humanes, han estat rebent durant més de cinquanta anys polítics, estrelles de Hollywood, toreros, militars, músics, escriptors i tota mena d'hostes que han passat pel Trias, un dels establiments hotelers més emblemàtics de la Costa Brava.

La gestió de l'hotel, heretada de la seva mare, la Maria Trias -una dona amb prou coratge i empenta per sobreposar-se a les desgràcies i posar-se al capdavant d'un negoci familiar datat el 1900 per acabar revestint-lo d'una personalitat única-, els ha comportat fama, prestigi i reputació. Alhora els ha convertit en catalitzadors del turisme estranger i de masses al litoral gironí sense desatendre el nacional de caire familiar al que, generació rere generació, han intentant complaure amb escreix.

Tota una vida dedicada als hostes amb actitud de servei, elegant i atent, resumida en un "Si no hi ha Trias, no hi ha vacances" en boca de molts clients, va córrer el perill de desaparèixer de no ser perquè el Lluís Camós, també palamosí i descendent d'una família de tapers, en va agafar el timó el 2004 i el va incorporar a l'imperi del Grup Andilana, construït a partir del Vostra Llar i de la cuina de la seva mare, l'Hermínia Provençal, dona també lluitadora i enèrgica, a qui li semblava que havia de fer alguna cosa més que quedar-se a casa.

El que en principi va ser un trencament radical en la gestió de l'emblemàtic hotel va evolucionar gràcies a l'esforç dels clients per una banda, i del personal per l'altra, fent de l'establiment un lloc on continuar "trobant-se com a casa". Avui, el Dani Camós, director general d'Andilana, ansieja que la síntesi dels esperits de dues dones excepcionals, la Maria i l'Hermínia, es deixi notar en el nou estil del Trias, el de tota la vida.

RTVE

anterior siguiente