Enlaces accesibilidad
Dimarts 26 d'agost a les 19:00h a La 2

"Òpera oberta" ens acosta a l'òpera inspirada en "Terra Baixa": "Tiefland"

  • El compositor Eugen d'Albert s'inspirà en el drama del català Àngel Guimerà

Per
premsa---anna-cler-2

"Òpera oberta" és el programa de TVE Catalunya que acosta els telespectadors al món de l'òpera, està presentat per Anna Cler des del Gran Teatre del Liceu.

TVE Catalunya recupera el programa "Òpera oberta" sobre "Tiefland" d'Eugen d'Albert. Anna Cler, la presentadora del programa, ens acosta les característiques d'aquesta representació protagonitzada per Pedro i Marta.

El drama musical "Tiefland" es va estrenar a Praga, el 15 de novembre de 1903. El compositor alemany Eugen d'Albert es va inspirar en el drama del català Àngel Guimèra"Terra baixa", estrenat a Madrid el 1985. El llibret el va redactar Rudolph Lothar.

"Tiefland" contraposa dos móns: la Terra Alta, un indret pur innocent, sense malícia; i la Terra Baixa, empestada per l'home.

L'òpera s'inicia quan el terratinent Sebastiano busca a algun ignorant per casar-se amb Marta, la seva amant, a canvi de treballar com a moliner. Finalment serà Pedro, que viu a les muntanyes, que acabarà per enamorar-se de Marta, tot i que ella el refusa. Sebastiano domina tothom fins i tot a Marta un cop casada, però l'honestedat de Pedro fa que Marta li confessi el que passa. Ella canviarà els sentiments pel seu espòs i evita que Sebastiano la torni a posseir. En una baralla Pedro matarà al tirà i fugirà amb Marta a la Terra Alta, deixant el món pervers del pla.

RTVE

anterior siguiente