Enlaces accesibilidad
Diumenge 11 de gener a les 11:15 hores a La 2

La història de les rebaixes, al programa "Moments"

Raül Díaz se’n va a la recerca i captura de bones ofertes per presentar el programa sobre les rebaixes

Per
Raül Díaz
Raül Díaz

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz i realitzat per Jordi Renú

Aquest diumenge el programa “Moments” repassa la història d’una tendència que va començar al segle passat, els anys 30 als Estats Units i que ràpidament es va convertir en un fenòmen sociològic. Als anys 40 van arribar a Espanya de la mà de “El Corte Inglés”. El programa fa un repàs a la seva evolució i història amb l’ajut de la professora de Màrqueting de la Universitat de Barcelona, Mel Solé.

Quan van nèixer, les rebaixes eren ofertes d’hivern que ajudàven a suportar el mes de gener després de les festes de Nadal. Ara, trobem ofertes contínuament. Aquest és un dels grans canvis que s’han produít des de que les rebaixes es van instal.lar a Espanya cap el 1940. Però hi ha hagut d’altres canvis que repassa el programa “Moments” en aquest capítol.

La història de les rebaixes a casa nostra va associada en el seu origen a les campanyes de descompte als Estats Units durant la Gran Depressió dels anys 30, tècniques posades en pràctica en les èpoques nadalenques i capitalitzades per "Galerias Preciados" i "El Corte Inglés" en la seva rivalitat.

"Les rebaixes" és un reportatge de Margaret Rius, realitzat per Arantxa Tormo i ideat per al programa Moments que dirigeix i presenta Raül Díaz.

RTVE

anterior siguiente