Enlaces accesibilidad
Dilluns 25 de març a les 20.30h a La 2

Lexu's i Ix!, a "Blue Zulu"

  • Els dos grups tenen una cosa en comú, han guanyat alguna edició del Premi Disc Català de l'Any: Lexu's al 2004 i Ix! al 2010
  • Montse Elias parlarà amb Joan Arenyes, organitzador d'aquest guardó que atorga Ràdio 4

Por
Lexu's
Lexu's

"Blue Zulu" és un programa musical, dirigit per Francesc López i conduït per Montse Elias, que presenta cada setmana actuacions en directe de dos grups de gèneres i estils molt diversos.

El programa "Blue Zulu" comptarà amb les actuacions i entrevistes dels grups Lexu's i Ix!. A més, Montse Elias entrevistarà Joan Arenyes, director i presentador del programa musical "Catalunya Express", de Ràdio 4, i organitzador del premi Disc Català de l'Any, des de fa 10 anys.

D'una banda, els Lexu's interpretaran els temes Abraça'm, L'oceà i Juliette. L'any passat, el grup va treure el que de moment és el seu quart àlbum: "Per què no es toquen les nostres mans?". Un disc on la banda, que es defineix com a catalano-andorrana, li canta a la dificultat de posar-nos en contacte físicament. Els Lexu's diuen que les noves tecnologies ens estan allunyant i que necessitem unes relacions més corporals. I asseguren que estem sols en un món on tothom es coneix, i que vivim en una paradoxa, en una nova realitat amb unes regles diferents i, sobretot, amb una altra manera d'interactuar. Al 2004, els Lexu's van guanyar el Premi Disc Català de l'Any amb el seu àlbum "Saps".

Per la seva part, els Ix! oferiran les cançons La ciutat dels àngels, No estiguis trista i Ràdio. Ells també es van emportar el guardó del Disc Català de l'Any al 2010, amb el disc "L'ingenu és lliure". Amb el seu tercer treball, "Immersió", el grup ha iniciat un nou rumb. Una nova direcció musical que mostra el disc més lluminós del grup. Una aposta per un estil més directe i atrevit. Les lletres conserven l'onírica, les textures i la fonètica acurada que sempre els ha acompanyat, però amb una intenció més nítida, lluminosa i penetrant.

La presentadora del programa Montse Elias, a més de parlar amb els grups, també parlarà amb Joan Arenyes sobre l'edició d'enguany del Premi Disc Català de l'Any, que es fallarà a primers d'abril amb les votacions dels oients del seu programa "Catalunya Express", de Ràdio 4.

RTVE

anterior siguiente