Enlaces accesibilidad
Divendres 6 de juliol a les 20:30h a La 2

Cançons d'avui i d'ahir, a "Moments"

  • Recordem el passat, present i futur de la música catalana des de la Nova Cançó, passant pel rock, fins al grup "Els Catarres"

Por
Raül Díaz
Raül Díaz

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz.

Cançons d'avui, cançons d’ahir… tots tenim moments de la nostra vida que identifiquem amb una cançó. Per això, aquesta setmana "Moments" dedica el programa a la música a Catalunya.

Recollim les primeres cançons en català que es van poder escoltar a TVE, recordem els inicis de la Nova Cançó de la mà d'Els Setze Jutges, el Grup de Folk i el Canet Rock, entre d'altres. Una etapa en la que es lluitava contra la dictadura a través de la música, com explica un dels fundadors d'Els Setze Jutges, l'escriptor Josep Maria Espinàs.

Amb el líder dels Sopa de Cabra, Gerard Quintana, i el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau repassem els millors moments del rock català, que va viure el seu punt àlgid al concert del 14 de juny de 1991 al Palau Sant Jordi.

Vint anys després, el mateix escenari ha servit per a la reaparició dels Sopa de Cabra. Ara, la música en català viu un moment dolç, amb nombrosos grups de diferents estils que utilitzen una plataforma com és Internet per difondre la seva música. Els Catarres en són el paradigma. Ha passat de ser un grup de poble com tants, a tenir més d'un milió de descàrregues de la seva cançó Jennifer. Una cançó que fins i tot ha seduït a l'ex president de la Generalitat, Jordi Pujol.

A "Moments" parlem del passat, del present i del futur de la música en català. De les cançons que, com diu Lluís Gendrau, expliquen el que som i el que volem ser. Històries de present i històries de futur.

RTVE

anterior siguiente