Enlaces accesibilidad
Blinden la família reial

Mobilitzacions en contra de la visita del Rei a Barcelona

  • Màxima alerta policial per la presència del monarca després del 14 d'octubre
  • El Govern català fa una crida al civisme en les pròximes protestes

Per
Primera visita dels Reis a Barcelona després de la sentència del procés

El Govern de la Generalitat ha fet una crida per demanar civisme a les protestes de les pròximes hores. Entre elles, la més important es preveu que sigui aquesta tarda a Barcelona arran de la visita del monarca amb la seva família, la reina Letícia i les seves filles.

Ho ha decidit aquest matí el Govern en una reunió al Palau de la Generalitat el gabinet de seguiment encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; les conselleres Meritxell Budó, Ester Capella i Alba Vergés, i els consellers Miquel Buch i Damià Calvet.

BOICOT A LA VISITA

Els Comitès de Defensa de la República, Arran, el Sindicat d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han cridat al boicot de la visita reial a Barcelona.

Els CDR han organitzat dues columnes perquè els manifestants vagin junts, uns des de Sants i altres des de la parada de metro de Maria Cristina. Els CDR insten a la crema de símbols, que ells entenen com a repressius, i recorden als assistents portar pintures, globus i, fins i tot, encenedors.

En aquest sentit, Assemblea Nacional Catalana (ANC) dóna suport a les protestes i ha piulat

JxCat també participarà de la mobilització contra Felip VI. La número dos de la llista al Congrés el 10-N, Míriam Nogueras, ha assegurat:

"Hi serem, sí, evidentment"

ALERTA MÀXIMA POLICIAL

Els accessos a la zona estan bloquejats des de fa hores. El cordó policial va des de l’inici de l’avinguda Diagonal fins a l’avinguda del Doctor Marañon. També han tallat alguns carrers als voltants del Palau de Congressos de Catalunya.

Els comandaments de Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya treballen colze a colze en el Centre de Coordinació Operatiu (Cecor) per a què tot "surti amb normalitat". Aquesta és la voluntat dels organitzadors de l'acte. També hi ha implicats el Director Adjunt Operatiu de la Policia Nacional, el comissari José Ángel González Jiménez.

Desplegament policial per la presència de la Casa Reial a Barcelona

Desplegament policial per la presència de la Casa Reial a Barcelona zuz

El Ministeri de l’Interior ha activat un dispositiu de seguretat especial molt similar al que es va preparar per al Consell de Ministres fet a la Llotja de Mar de Barcelona, el desembre del 2018. De fet, aquesta entrega de premis s'havia d'haver fet a Girona però ja fa dos anys que no s'hi fa. Primer perquè, segons fonts municipals, no es disponia d'espais públics per a aquest esdeveniment i, més tard, Girona va declarar persona non grata al Rei, fet que va propiciar celebrar-ho en la clandestinitat. Aquest any, donat que la Fundació Princesa de Girona celebra el seu desè aniversari, li han volgut donar més rellevància fent-ho a la ciutat comtal.

CASSOLADA A LA DIAGONAL

Centernars de persones han escalfat motors aquest vespre de diumenge tallant l'avinguda Diagonal de Barcelona en els dos sentits de la marxa per protestar amb una cassolada contra la visita del monarca. Durant la protesta, s'han cridat consignes com

'Fora el Borbó'

Un grup reduït de persones amb banderes espanyoles ha anat a la mobilització i ha rebut crits per part dels manifestants de

'Fora feixistes'

El Rei visita Barcelona entre protestes i cassolades

anterior siguiente
4 Fotos 1 / 4 ver a toda pantalla
  • Els concentrats asseguts davant del Palau de Congressos de Catalunya

    Els concentrats asseguts davant del Palau de Congressos de Catalunya

    Els CDR han convocat la cassolada amb motiu de la visita del Rei pels Premis Princesa de Girona. 

  • Els CDR convoquen una cassolada amb motiu de la visita del Rey

    Els CDR convoquen una cassolada amb motiu de la visita del Rei

    Els CDR s'han concentrat davant de l'Hotel Juan Carlos I per protestar per la visita del monarca.