Enlaces accesibilidad
Batalles campals

Primera nit d'aldarulls al centre de Barcelona i arreu de Catalunya

La nit ha acabat amb una setantena de policies ferits i 30 detinguts per part dels Mossos

Per
Primera nit de batalla campal al centre de Barcelona i protestes arreu de Catalunya

L'Eixample dret de Barcelona ha estat un dels focus més tensos de la primera batalla campal d'aquesta nit al centre de la ciutat. Un grup de manifestants han cremat mobiliari urbà per valor de 320.000€. Durant més de 3 hores han fet barricades simultànies a diferents punts. Els enfrontaments han començat quan un grup de radicals ha trencat el cordó policial al carrer Mallorca amb Passeig de Gràcia, aprop de la Delegació del Govern a Catalunya. L'altre punt calent ha estat Via Laietana on també s'han fet fogueres amb contenidors i s'hi han viscut moments d'alta tensió.

Mossos d'Esquadra i Policia Nacional han dispersat els concentrats amb projectils de foam i pilotes de goma.

BATALLES CAMPALS ARREU

S'han produit batalles campals, sobretot, a Barcelona però també a totes les capitals de província. A Girona es van atendre una vintena de persones.

Els radicals han cremat, fins i tot, una botiga de roba a Lleida. Més de 6.000 persones han fet una sentada davant la Subdelegació del Govern i en acabar, un grup de manifestants ha llençat pedres, ampolles de vidre o llaunes contra el cordó policial.

En el cas de Tarragona, mig miler de persones s'han concentrat davant de les seus de la Delegació i Subdelegació del Govern a Catalunya. En acabar la protesta, un grup d'encaputxats han llençat pots de pintura i diversos objectes contra els agents de seguretat. A Sabadell s'ha hagut d'atendre una vintena de persones amb contusions a peu de protesta.

125 persones han resultat ferides arreu de Catalunya. D'aquests, 74 a Barcelona. 4 dels detinguts a la ciutat comtal ja han ingressat a presó sense fiança.