Les cuines de els nous catalans - Mosaic de colors d'Ucraïna
Les cuines dels nous catalans  Mosaic de colors d'Ucraïna

Aquestes setmana ens acostem a la cuina d'Ucraïna a través d'un àpat contundent, ple d'entremesos i plats acolorits com la sopa vermella, el plat...

19/06/2009 00:07:43
Mosaic de colors d'Ucraïna Mosaic de colors d'Ucraïna
Mosaic de colors d'Ucraïna 00:07:43 19/06/2009
Sinopsis

Aquestes setmana ens acostem a la cuina d'Ucraïna a través d'un àpat contundent, ple d'entremesos i plats acolorits com la sopa vermella, el plat nacional d'Ucraïna.

A Catalunya viuen vora 15 mil ucraïnesos, la majoria dels quals ha arribat en l'última dècada forçats per la delicada situació econòmica del seu país. En pocs anys, la comunitat ucraïnesa s'ha convertit en una de les més nombroses a casa nostra. La majoria practica la religió ortodoxai els hem acompanyat en la celebració d'una de les festes més importants del seu calendari, la Pasqua. Els fidels porten a les esglésies cistelles carregades d'ous i de menjar perquè els les beneeixin.

La celebració culmina amb un gran banquet presidit pel borsch o sopa vermella. Es tracta d'un estofat molt contundent on l'ingredient principal, la remolatxa, el tenyeix d'un vistós color rosat. Per alleugerir-ne la digestió, els nostres amfitrions acompanyen l'àpat amb vodka, una de les begudes més populars a Ucraïna.

Ficha técnica
Dirigido por
Antoni Font
Idiomas
Catalán