Vespre a La 2 - 20/04/17
Vespre a La 2  Vespre a La 2 - 20/04/17

El Govern escenificarà demà la unitat pel referèndum amb un acte solemne al Palau de la Generalitat amb presencia de tots els consellers. Vol...

Disponible hasta 21-02-2222

20/04/2017 00:35:51
Vespre a La 2 - 20/04/17 Vespre a La 2 - 20/04/17
Vespre a La 2 - 20/04/17 00:35:51 20/04/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

El Govern escenificarà demà la unitat pel referèndum amb un acte solemne al Palau de la Generalitat amb presencia de tots els consellers. Vol tancar així, la crisi oberta entre els socis de Govern, aparcant de pas, la Declaració Unilateral d'Independència que Junqueras va posar sobre la taula... La unitat anirà més enllà de la foto? ho analitzarem des de els nostres faristols amb Ferran Espada, Joaquim Coll i Rafa López.

La Fiscalia demana ampliar la instrucció del cas Forcadell per complexitat de la causa. Això permetrà allargar la investigació fins a 18 mesos més prorrogables. Recordem que la presidenta del Parlament està imputada per desobediència i prevaricació per haver permés la votació la diverses ressolucions independentistes. Si el Tribunal Superior de Justicia accepta la causa complexa, el judici oral podria fer-se després de la data límit del referendum.

I a Madrid continua la tempesta política desfermada arran de la detenció de l'expresident de la Comunitat, Ignacio González. Avui han continuat els registres a diverses empreses investigades per haver presumptament finançat il.legalment el PP... i previsiblement demà, el Jutge Velasco pendrà declaració a González que segueix al calobós. La operació LEZO ha coincidit amb la declaració com a testimoni de la també expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, en el cas Gurtel. Aguirre emocionada s'ha desmarcat de qui va ser la seva mà dreta, Ignacio Gonzalez.

Avui s'ha confirmat oficialment que el departament de Salut i el grup QUIRONSALUT estudien un possible acord de compra venda de l'hospital General de Catalunya. L'acord es podria fer factible en els propers mesos. Si acaba amb èxit, l'hospital general de Catalunya s'integrarà al sistema públic de salut com un centre bàsic del Vallès. S'evitaria així construir una nou hospital per descarregar els 3 grans centres de referència de la comarca a Sabadell i Terrassa.

La contaminació de l'aire a l'entorn de Barcelona continua superant els nivells fixats per la Unió Europea. La Generalitat admet que es tracta d'una problema crònic i ja té previstes diverses mesures. Entre elles, regular l'accés de vehicles a 40 municipis, subvencionar la renovació del parc automobilístic i fomentar el transport públic.

Ficha técnica
Dirigido por
Carles Bassoles i Quim Guzmán
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán