Punts de vista: Punts de vista - 21/09/2017 | RTVE Play
Punts de vista  Punts de vista - 21/09/2017

Punts de vista - 21/09/2017

Disponible hasta 21-02-2222

21/09/2017 00:25:00
Recomendado para todos los públicos
Punts de vista - 21/09/2017 Punts de vista - 21/09/2017
Punts de vista - 21/09/2017 00:25:00 21/09/2017

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquesta setmana tenim un “Punts” molt especial: gravat en part a la presó Model de Barcelona, que ara s’ha reconvertit en un espai cultural de memòria històrica. Hi hem enregistrat les presentacions de la Montse Elias, un clip inicial sobre l’exposició titulada: “La model ens parla: 113 anys, 13 històries” i també un reportatge dedicat a l’ il·lustrador i cartellista HÉLIOS GÓMEZ.

La cita inicial doncs va relacionada amb la presó i la llibertat. I cap frase més icònica que una de l’Ex-President de Sud-àfrica, Nelson Mandela:

“La presó m’havia robat la llibertat,

però no pas els records”

Nelson Mandela, Ex-President de Sud-àfrica

El primer reportatge, magnífic, està dedicat a la figura del poeta, il·lustrador i cartellista HÉLIOS GÓMEZ, un nom clau en el conegut com “art llibertari”. En Jordi Vila i Guillamet i un equip de càmeres han enregistrat la cel·la de la Model on va estar empresonat i va pintar la coneguda com “capella gitana”. També hem entrevistat al seu estudi del Maresme al fill de l’artista, GABRIEL GÓMEZ, que ens ha ensenyat els originals de molts dibuixos i pintures del seu pare, desaparegut l’any 1956.

L’entrevista llarga de la setmana és a ROCIO MÁRQUEZ, una de les veus revel·lació del flamenc actual. La Rocio és una innovadora del flamenc, cosa que li han reconegut recentment entre d’altres els companys de la prestigiosa revista “Rockdelux”, donant-li una portada. De conviccions socials, fa un temps va baixar a una mina a cantar per reivindar amb emoció els drets dels minaires. El seu darrer disc es titula “Firmamento” i el presentarà al Conservatori de Manresa el proper 7 d’octubre.

Del món del disseny i l’art us descobrim a l’artista holandès BART HESS, que sempre busca la provocació i l’experimentació. La Margaret Rius l’ha entrevistat a la seu del Disseny Hub Barcelona, i de ben segur que us sorprendrà amb les seves creacions artístiques úniques, fetes amb materials que troba al seu voltant: llaunes, tèxtils, papers i qualsevol andròmina. Tot plegat amanit amb les més modernes tècniques de vídeo, fotografia i perfomances.

I finalment, de llibres, en Salva Rich ens proposa dues novel·les escrites per dones. ELIA BARCELÓ ha publicat “El color del silencio” i ROSA RIBAS “La luna en las minas”. A Rosa Ribas, afincada a Alemanya, l’hem entrevistat a l’espai de “El Bosc de les Fades”, al costat del Museu de Cera de Barcelona. Un lloc ideal per parlar de la seva novel·la de gènere fantàstic, d’un home llop de protagonista que emigra a l’Alemanya dels anys seixanta.

Ficha técnica
Dirigido por
Montse Tejera i subdirecció: Juan Fermín Gómez
Géneros
Cultura
Idiomas
Catalán