Moments La 2

Moments

Diumenge, 11:15h. La 2

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.14.0/js
1363989

Moments - Setmana Santa

30 març 2012

"Moments" dedica aquesta setmana un monogràfic a les tradicions de Setmana Santa: la festa de la palma, les processons i via crucis vivents, les representacions de la Passió i la Mona. A més, el programa posa una atenció especial en la "Dansa de la mort" de Verges. Per acabar, una ullada a "l'altra Setmana Santa": la de les vacances i els embussos en la carretera.

"Moments" rescata imatges de 1951 del palmeral d'Elx, una palma en forma de carabela o mones de xocolata esculturals. També s'hi expliquen mites i costums tradicionals de la Setmana Santa, com escarnir jueus, visitar monuments (sagraris guarnits) o el vestuari dels armats.

Ens il·lustren en aquest recorregut el professor Francesc Massip (URV), especialista en representacions teatrals medievals; Josep Albà, del Departament de Cultura de la Generalitat i Albert Riba, d'Ateus de Catalunya. Per presentar el programa, Raül Díaz, ha anat a Sant Vicenç dels Horts.

Allà ha conversat amb Joan Ruíz, del cos de portants del Sant Crist i Mateu Santacana, mossèn de la població, que ens expliquen com és la seva processó, una de les més antigues de Catalunya.

veure més sobre "Moments - Setmana Santa" veure menys sobre "Moments - Setmana Santa"
Programes complets (137)
Clips

Els últims 138 programes de Moments

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios