L'Informatiu: L'informatiu migdia - 11/09/12 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 11/09/12

11/09/2012 00:21:07
L'informatiu migdia - 11/09/12 L'informatiu migdia - 11/09/12
L'informatiu migdia - 11/09/12 00:21:07 11/09/2012
Sinopsis

El govern en ple participa en l'ofrena al monument de Rafael Casanova. La presidenta del Parlament fa una crida a fer pinya per millorar els drets de Catalunya. Convergència i Unió diu que cal dir prou a l'Espanya que no escolta. Els partits independentistes insten la resta de forces polítiques a respondre l'anhel d'independència i el PSC demana un tracte més just per part del govern central. PP i Ciutadans que no han participat en les ofrenes acusen el govern de voler dividir els catalans.

La llengua i la cultura catalana han protagonitzat l'acte central de la Diada al Parc de la Ciutadella. A través de la música i la lectura de textos s'ha homenatjat entre d'altres Pere Calders, Ausiàs March o Mercè Rodoreda. Tots els partits amb representació parlamentària hi han assistit excepte Ciutadans.

Mariano Rajoy assegura en referència al pacte fiscal i a les reivindicacions independentistes d'avui que no és moment d'embolics, de disputes ni de polèmiques sino de col·laboració per sortir de la crisi. En una entrevista a Televisió Espanyola, diu que la seva prioritat és no perjudicar els pensionistes i no aclareix si demanrà o no el rescat.

El món de l'esport també participa de la Diada de Catalunya. Molts clubs, com el Barça i l'Espanyol, fan la seva ofrena al monument de Rafael Casanova a la vegada que reivindiquen la seva catalanitat, però sense voler barrejar esport i política.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán