L'Informatiu: L'informatiu migdia - 01/08/2012 | RTVE Play
L'Informatiu  L'informatiu migdia - 01/08/2012

01/08/2012 00:09:57
L'informatiu migdia - 01/08/2012 L'informatiu migdia - 01/08/2012
L'informatiu migdia - 01/08/2012 00:09:57 01/08/2012
Sinopsis

Comprar medicaments amb recepta és, a partir d'avui, una mica més car per la majoria de catalans. S'ha començat a fer efectiu el nou copagament farmacèutic que afecta les persones en actiu, en funció de la seva renda... Els endarreriments del juliol els començaran a cobrar al setembre.

A Catalunya, el copagament s'afegeix a l'euro per recepta. Una taxa que la plataforma "Prou Retallades" rebutja. Avui, s'han concentrat davant la conselleria de Salut per demanar que la suprimeixi. La consideren il·legal i injusta... El conseller BOI RUIZ ha revelat que, en les primeres 5 setmanes d'aplicació, han recaptat uns 10 milions d'euros... La plataforma demana als ciutadans que no paguin la taxa...

L'endemà de la plantada al Consell de Política Fiscal; la Generalitat li ha dit al ministre Montoro que NO els doni lliçons en el compliment del dèficit.... Socialistes i Iniciativa han criticat l'actitud del govern d'Artur Mas. Mentre, el govern central avisa que NO permetrà cap insubmissió NI amb el dèficit NI amb el límit d'endeutament.

Malgrat les vacances d'estiu, el Parlament haurà de debatre sobre els impagaments de la Generalitat als centres concertats. Divendres es reunirà la Diputació Permanent, a petició del PSC, Iniciativa, Esquerra i Ciutadans i, forçaran la compareixença dels consellers Mas-Colell i Clèries... Mentrestant, avui, el conseller de Salut ha assegurat que tots els hospitals concertats han cobrat les nòmines del juliol.

Una cinquantena de bombers han aixecat, aquest migdia, algunes barreres del peatge de Martorell, en direcció Barcelona, i han convidat als vehicles a passar sense pagar. Ho han fet en protesta per les retallades i han tingut el suport dels sindicats majoritaris. L'acció ha durat aproxiamadament un quart d'hora fins que els Mossos d'Esquadra han tallat el trànsit i els Bombers han decidit abandonar el peatge sense que hi haguessin incidents.

Estrenem l'agost amb temperatures molt altes arreu del país, en alguns punts fregaran els 40 graus... La Sònia Papell ens ho explicarà al final de l'Informatiu però, amb aquestes temperatures, cal tenir, també, molta precaució per l'elevat risc d'incendi.

Des d'aquest estiu, els popularment coneguts com a "xiringuitos" de les platges de Barcelona poden servir begudes a la sorra. Els banyistes no s'han ni d'aixecar de la tovallola. Una mesura que portaven molt temps reivindicant i que han celebrat tant propietaris com consumidors. Alguns establiments asseguren que gràcies a això facturen fins a 600 euros més al mes.

El Barça juga dissabte un amistós amb el Paris Saint Germain a la capital francesa i, al cap, també tenen la Supercopa d'Espanya de finals d'agost amb el Madrid... Aquests dies, l'equip continua entrenant i, en el cas de Piqué, sense perdre fil de l'actualitat olímpica...

L'Espanyol i el Nàstic van jugar un amistós ahir. I l'equip de Pochettino es va endur la quarta victòria de la pretemporada.

el festival de Cap Roig va rebre, anit, una de les grans figures del rock internacional: Ben Harper. BETA El músic nordamericà presentava el seu darrer disc. "GIVE TILL IT'S GONE" però en més de 3 hores de concert també va repassar els seus grans èxits. Ha estat la única actuació a l'Estat prevista en la seva gira.... I amb ella us deixem. Tot seguit, la informació d'El Temps. Que passeu una molt bona tarda i fins demà!

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán