L'Informatiu: L'Informatiu Cap de Setmana 12/05/2018 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu Cap de Setmana 12/05/2018

12/05/2018 00:27:47
L'Informatiu Cap de Setmana 12/05/2018 L'Informatiu Cap de Setmana 12/05/2018
L'Informatiu Cap de Setmana 12/05/2018 00:27:47 12/05/2018
Sinopsis

Quim Torra promet ser lleial al mandat de l'1 d'octubre mentre demana "diàleg" i negociació a Rajoy i a Juncker. En el seu discurs d'investidura, Torra ha criticat el paper del rei Felip Sisè i ha dit que vol impulsar un procés que derivi en una constitució per a Catalunya.

Quim Torra ha tingut paraules pels polítics empresonats, ha donat pocs detalls del seu pla de govern i s'ha centrat deixat clar l'objectiu que té encomanat.

El debat continuarà amb la intervenció dels diversos grups polítics però ja hi ha hagut reaccions Ciutadans, PP, PSC i els comuns s'han afanyat a criticar les paraules de Torra. Arrimadas l'ha qualificat de radical i Albiol d'incendiari. Miquel Iceta assegura que el fracàs està servit i Xavier Domenech diu que el discurs de Torra és per acontentar a la CUP.

A Catalunya més de 190 mil persones pateixen fibromiàlgia i fatiga crònica. Avui, dia mundial d'aquesta malaltia, metges i pacients recorden que cal més visibilitat i més informació per comprendre'n els símptomes.

L'actualitat esportiva passa per Montmeló, on demà es disputa el Gran Premi de Fórmula 1. Fa uns moments han finalizat els entrenaments lliures i els més ràpids han estat els Mercedes seguits pel Ferrari de Vettel. Sainz ha estat vuitè i Alonso novè. En poc més d'una hora començaran les proves de classificació per la graella de sortida de demà.

I aquesta nit, a partir de les 9, Eurovisió tornarà a concentrar les mirades de milions d'espectadors. Fa una estona s'han fet a Lisboa els darrers assajos per tenir-ho tot a punt. Els representants d'Espanya, Alfred i Amaia, actuaran en segon lloc i les darreres travesses apunten a Xipre i Israel com a favorites.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán