L'Informatiu - 19/08/2019
L'Informatiu  L'Informatiu - 19/08/2019

19/08/2019 00:28:49
L'Informatiu - 19/08/2019 L'Informatiu - 19/08/2019
L'Informatiu - 19/08/2019 00:28:49 19/08/2019
Sinopsis

L'Open Arms continua davant les costes de Lampedussa amb més de 100 migrants a bord, en una situació estancada després de 18 dies. El Govern espanyol ha ofert els ports de Balears però l'ONG catalana creu que la situació a bord és un polvorí i els rescatats no suportarien una nova travessia. L'executiu de Pedro Sánchez ha desmentit un suposat acord amb Itàlia com ha denunciat Open Arms, i acusa el govern italià de saltar-se la llei.

Pedro Sánchez reprèn avui la seva activitat política després d'uns dies de descans. El president en funcions reprendrà properament els contactes pel segon intent d'investidura. Serà amb el PNB i col·lectius socials.

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, insisteix que el seu partit en cap cas afavorirà un govern de dretes. En una entrevista escrita a Catalunya Ràdio, Junqueras acusa Pedro Sánchez de voler repetir les eleccions generals.

21 persones han mort ofegades a les platges catalanes des de principis d'estiu, és gairebé el doble de les que es van ofegar durant el mateix període de l'any passat. Protecció civil reclama precaució, responsabilitat i fa una crida a fer cas del color de les banderes de les platges.

Malgrat les condicions extremes d'aquest estiu, el número d'incendis vinculats a la sega de camps agrícoles s'ha mantingut. La pluja ha donat una treva a molts punts de CAtalunya, però el risc d'incendi encara és elevat a l'Empordà, les Terres de l'Ebre, l'interior del camp de Tarragona i el sud de Lleida.

Aquest cap de setmana, l'aeroport del Prat viurà una nova vaga: es la segona que aquest estiu fan els treballadors de terra d'Iberia. La conflictivitat laboral s'enquista en aquesta infraestructura sobretot, a l'estiu. Ho diu un estudi de la Cambra de Comerç, com ens explica la Laura Vidal.

Els geganters del Vendrell ja han denunciat el robatori de la parella de gegants de la localitat, el Salvador i la Teresa.

Nou dies després d’obrir-la, s’ha hagut de tancar la nova zona de jocs del parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera de Barcelona.

El barcelonista Philipe Coutinho jugarà cedit al Bayern de Munic, que n'assumeix la fitxa i pagarà 8 milions i mig d'euros pel prèstec. A més el club alemany es reserva l'opció de comprar-lo per 120 milions d'euros. L'Espanyol no ha començat la lliga amb bon peu: va caure a casa per 0-2 davant el Sevilla.

Aitana, l'artista sorgida del concurs de Televisió espanyola Operación triunfo, ha triomfat i de quina manera al Festival de Cap Roig, on ha actuat aquesta nit. Hi ha presentat el seu álbum de debut "Spoiler".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán