L'Informatiu: L'Informatiu - 11/11/2013 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu - 11/11/2013

11/11/2013 00:28:22
L'Informatiu - 11/11/2013 L'Informatiu - 11/11/2013
L'Informatiu - 11/11/2013 00:28:22 11/11/2013
Sinopsis

Rodrigo Rato compareix davant la comissió del Parlament que investiga la gestió de les caixes d'estalvi. Rato haurà de donar explicacions sobre la seva gestió al capdavant de Bankia, l'absorció de Caixa Laietana i la situació dels milers d'afectats per les preferents d'aquesta entitat. Avui ja hi hagut diverses compareixences i aquesta tarda se n'espera una altra de destacada: la de l'actual responsable de l'entitat: José Ignacio Goirigolzarri.

La noticia política del cap de setmana ha estat la Conferencia Política del PSOE on Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro han volgut mostrat unitat al voltant de la seva aposta pel model federal. /Pel PSC, això és una demostració que comparteixen un projecte comú, malgrat hi pugui haver alguna discrepància. Avui s'ha reunit la direcció dels socialistes catalans. / La resta de partits catalans també han parlat de la conferència política del PSOE

Setmana clau en el cas Raval. Dimecres declaren els vuit mossos imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benitez i dijous compareix al Parlament el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Avui, però, el ministre d'interior, Jorge Fernández Díaz, ha insistit que no hi hagut manipulació en l'informe de la policia nacional sobre els fets, simplement una errada en la transcripció d'una trucada de Benitez a la guàrdia Urbana que ha estat rectificada i no és transcendent per la investigació. Fernández Diaz ha fet una crida als polítics perquè deixin actuar la justícia

Són imatges de la devastació a les Filipines tres dies després del pas del tifó que deixa més de 10 mil morts i almenys 4 milions de damnificats. Ara ja és al nord del Vietnam amb vents de més de 100km/h. El Govern filipí demana calma a la població que busca desesperada aigua i aliments i lloc on dormir. És el tifó més mortífer de la història recent./ Els 25 mil ciutadans filipins que viuen a Catalunya estan seguint minut a minut, com és lògic, les notícies que van arribant des d'allà.

En un moment en què el sistema del cooperativisme està en ple debat per la situació generada a Fagor, a Catalunya petites empreses opten per aquest model en què els treballadors són, alhora, propietaris. Aquí han generat més de mil nous llocs de treball en l'últim trimestre./ La multinacional catalana Grifols ha tancat la compra d'una filial de diagnòstic de la suïssa Novartis./ A la planta de la Seat de Martorell, avui s'ha inaugurat la planta solar més gran de la indústria de l'automòvil al món. 53.000 panells solars, equivalents a 40 camps de futbol. /

A l'Audiència de Girona, avui ha començat el judici d'una estudiant de música i els seus pares per qui una veïna i la fiscal demanen fins a 7 anys i mig de presó i una indemnització de fins a 50 mil euros.

Leo Messi ha passat aquest matí proves mèdiques, que han confirmat que haurà d'estar entre 6 i 8 setmanes de baixa, pel trencament al bíceps femoral de la seva cama esquerra. /Tambe Cesc va tenir molèsties al genoll, que el fan ser baixa pels propers amistosos de la selecció espanyola./ El Barça és líder amb tres punts d'avantatge sobre l'Atlètico de Madrid perquè els matalassers van empatar a un a Vila-real./ El bon inici a la Lliga no feia pensar que a la jornada tretze l'Espanyol cauria en el desànim. Ho ha provocat la derrota davant el Sevilla, però és que només ha aconseguit una victòria en els últims vuit partits. / Després d'un cap de setmana històric pel motociclisme català aquesta tarda a Roses fan un homenatge a Maverick Viñales. Ell, Pol Espargaró i Marc Màrquez són campions del món en les tres categories del mundial de motociclisme./Rafa Nadal i Novak Djokovic juguen avui la final del Masters de Londres. El duel entre els dos millors jugadors del món el podreu veure a les 9 del vespre en directe per Teledeporte./ I a l'NBA, els Timberwolves de Ricky Rubio han guanyat als Lakers de Pau Gasol per 113 a 90.

Va deixar una extensa obra poètica marcada pel vincle amb la gent i el país i també per la seva malaltia, l'esclerosi múltiple. Avui fa 10 anys que va morir Miquel Martí i Pol./ Josep M. Flotats torna a trepitjar l'escenari del Teatre Nacional de Catalunya. 16 anys després de la seva destitució com a director d'aquest teatre, amb l'obra titulada "Un rèquiem per a Salvador Espriu"./ I aquest que veureu, és l'orgue mecànic més gran de Catalunya. És al Papiol, té 12 metres d'altura, pesa 30 tones, 4 teclats i més de 5 mil tubs...Anit, l'organista Juan de la Rubia el va estrenar musicant, de manera improvisada, la pel·lícula muda Faust, del 1926.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán