L'Informatiu: L'Informatiu 2 - 01/06/2016 | RTVE Play
L'Informatiu  L'Informatiu 2 - 01/06/2016

01/06/2016 00:10:04
L'Informatiu 2 - 01/06/2016 L'Informatiu 2 - 01/06/2016
L'Informatiu 2 - 01/06/2016 00:10:04 01/06/2016
Sinopsis
  • Matí d'anades i vingudes al Parlament entre el govern i la CUP per mirar de salvar el projecte de pressupostos per 2016. Puigdemont i Junqueras s'han reunit al despatx del president amb els diputats de la CUP Gabriel i Garriga... però sense èxit. La CUP manté l'esmena a la totalitat i el govern no retirarà els seus comptes. Si no hi ha canvis d'última hora, dijous de la setmana que vé el projecte NO prosperarà.
  • Malgrat el desconcert, Puigdemont manté la porta oberta a modificar durant el tramit parlamentari alguns aspectes reclamats per la CUP. Els anticapitalistes exigeixen que s'elaborin uns comptes nous per complir amb la ressolució de ruptura del 9N.
  • L'enfrontament més dur, però, ha estat sobre l'actuació dels mossos durant els aldarulls del barri de Gràcia. El líder popular català, García Albiol, ha acusat Puigdemont de donar ordres per no detenir més activistes per interessos polítics. El president ha replicat amb un to airat que la utilització política de la policia la fa més aviat el govern del PP./ I encara a la sessió de control, Puigdemont s'ha compromés a anar fins al final per trobar els responsables de la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana.
  • I tornem a Gràcia... perquè aquesta tarda ajuntament i entitats del barri tornaran a reunir-se per analitzar les alternatives al conflicte del Banc Expropiat. L'alcaldessa ha fet una crida a no utilitzar electoralment els fets de Gràcia i ha demanat responsabilitat per mantenir la calma dels darrers dies.
  • Els olotins han començat a votar aquest matí si volen o no que es continuï fent el correbou que se celebra tradicionalment durant les festes de la localitat.
  • Segon dia del judici contra Leo Messi i el seu pare per un suposat delicte de frau fiscal de 4,1 milions d'euros.
  • El Barça continua plantificant la propera temporada, pendent de les sortides i les possibles entrades. A la prioritat de fitxar un central, s'hi pot afegir la del lateral dret, si es confirma la baixa de Dani Alves.
  • Una de les grans cites musicals de l'any, el Primavera Sound, arrenca aquesta tarda amb la ja tradicional jornada gratuïta al Parc el Fòrum. Durant tota la setmana el multitudinari festival de música independent de Barcelona oferirà 350 actuacions en una vintena d'escenaris a la ciutat.
Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán