El debat de La 1: Joana Ortega   | RTVE Play
El debat de La 1  Joana Ortega

17/05/2012 00:40:45
Recomendado para todos los públicos
Joana Ortega  Joana Ortega
Joana Ortega 00:40:45 17/05/2012
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

La vicepresidenta de la Generalitat aposta per intentar aconseguir el màxim consens entre les forces catalanes. Joana Ortega no renuncia a obtenir un consens màxim sobre el pacte fiscal abans d'optar per altres vies: "No hem de descartar la possibilitat d'un ampli acord que faci viable el pacte fiscal, i si no l'obtenim llavors podem plantejar alternatives", referint-se a la Hisenda pròpia catalana que planteja el president Mas.

En aquest sentit, la vicepresidenta del govern i també d'Unió Democràtica no ha fet del tot seva la proposta d'una Hisenda pròpia i ha precisat que "Convergència i Unió defensem conjuntament com a govern el pacte fiscal" i que "a l'executiu hem parlat de caminar cap a la Hisenda pròpia només en el cas que el pacte no tingui sortida". I sobre aquesta proposta ha reconegut que : "és una alternativa per tenir un finançament més just però cal que tingui també totes les garanties jurídiques".

Per Ortega, "és imprescindible que el PSC no es quedi al marge del pacte fiscal, i ells ho han d'entendre. I el PPC, amb la seva mentalitat catalana, també ho ha d'intentar". Ortega ha recordat que el 70% dels ciutadans reclamen un pacte fiscal i que "no tots han votat CiU".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán