www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/

59 segons - Irene Rigau, consellera d'Ensenyament

22 feb. 2011

La consellera d'Ensenyament Irene Rigau ha desmentit al programa 59 segons de TVE-Catalunya que la inevitable reducció de despeses del Departament hagi d'afectar la quailitat de l'ensenyament, ni al nombre de professors ni als currículums pedagògics . El mal estat de les finances ha dit- ens obliga a prorrogar els pressupostos i per vuit mesos ens haurem d'estrenyer el cinturó. Però la qualitat de l'ensenyament no perilla.

Rigau també ha parlat de la lluita contra el fracàs escolar com a principal objectiu del seu mandat. Per evitar-lo hem de mirar cap a l'aula, no cap a fora. Hem de millorar la instrucció, els mètodes, per què siguin més efectius, ha dit. Per la consellera no es pot donar la culpa del baix rendiment escolar a la immigració. Els nouvinguts ha reconegut- poden afectar el rendiment general però no en son la causa. La consellera, que ha reconegut que Catalunya arrossega de fa temps un excès de barracots, ha expressat la voluntat d'anar-los subsituïnt quan la situació econòmica ho permeti però prioritzant sempre els continguts als continents. En relació a les barems de puntuació per accedir a una plaça escolar, Rigau s'ha mostrat favorable a revisar les zones escolars per permetre la mobilitat entre barris i que els pares tinguin opció real d'escollir escola per als seus fills, possibilitat de la qual en sóc ferma partidària. Rigau ha negat que l'actual sistema de puntuació afavoreixi la segregació dels alumnes.

veure més sobre "59 segons - Irene Rigau, consellera d'Ensenyament" veure menys sobre "59 segons - Irene Rigau, consellera d'Ensenyament"
Programes complets (46)

Els últims 221 programes de 59 segons

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos