Món possible   Món possible - 23 de desembre de 2017 23/12/2017 01:00:03

Al Iemen, hi ha una guerra des de fa gairebé tres anys, que ha provocat milers de morts i ferits i més de tres milions de desplaçats. El 80% de la població necessita ajuda humanitària urgent, amb un milió de casos de còlera i ara també una epidèmia de diftèria.

Des que va esclatar la guerra, hi treballa una petita ong catalana, Solidarios sin Fronteras, que presideix l'Eva Erill. Ella ens explica com treballen: recullen diners aquí, que destinen a comprar aliments i altre material allà. D'aquesta manera, contribueixen també a l'economia local.

A més del repartiment d'aliments, construeixen pous d'aigua i reconstrueixen cases afectades pels huracans a Socotra, una illa de l'Oceà Índic, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Una mena de paradís, ancorat en l'Antiguitat, on pobles primitius viuen en absolut respecte a la Natura. Ens ho explica el Jordi Esteva, autor d'un llibre i un documental sobre l'illa. "Socotra, la isla de los genios".

A la pàgina web de Solidarios sin Fronteras (solidariossinfronteras.org), podem conèixer les maneres de col.laborar en els diferents projectes o adquirint productes d'allà, com ara la "sang del drago", la resina del dragoner, que té propietats medicinals.

I descobrim el valor de l'autèntica amistat amb Ferran Ramón-Cortés, autor del llibre "Más amistades y menos "likes"".

Món possible
Más opciones