Econòmix   Econòmix - 17 de juny de 2019 17/06/2019 55:36

Avui a l'espai d'Actualitat de l'Econòmix, Miguel Trías, membre de la Junta Directiva del Cercle d'Economia, ha comentat la correlació entre la manca de lideratge polític i el perill de perdre la democràcia. En aquest sentit, la periodista, historiadora i premi Pulitzer Anne Applebaum, en una conferència al Cercle d’Economia, ha destacat que “l'amenaça per la democràcia avui en dia no és l’odi a l’estranger ni el rebuig al comerç internacional... l’amenaça és que les persones senten que han perdut el control i que els seus líders no són tan poderosos com creien”.

Tot seguit a l'Agenda econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha difós que dimarts 18 de juny l'Institut Nacional d’Estadística publicarà l'Enquesta Trimestral de Cost Laboral corresponent al 1r Trimestre de 2019; ha anunciat que dimecres 19 de juny la seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Barcelona organitzarà el curs: “Grup Fiscal 2018: reserva de capitalització i bases imposables negatives”; i ha divulgat que de dijous 20 a dimecres 26 de juny tindrà lloc ITMA 2019, el saló internacional de Maquinària Tèxtil, al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

A continuació a la Tertúlia, Sílvia Miró, directora de Polítiques d’Ocupació i Formació de la patronal PIMEC, i Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, han analitzat la situació que viu actualment la Formació Professional amb desajustos entre la demanda i l'oferta de treball, les diferències entre FP en alternança i FP Dual i la seva importància com a element clau de competitivitat d'un país. A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Laura Martín, consultora de Gi Group. Avui hem proposat feina per treballar com a manipulador/a en una empresa ubicada a Constantí (Tarragona) amb un sou brut anual entre els 15.000 i 16.000€. I finalment a Món del Bé Comú, Pere Fàbregas,  president de la Coordinadora Catalana de Fundacions, ha explicat les principals conclusions de l'informe publicat recentment “La Filantropia a Catalunya”.

Econòmix
Más opciones