Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, reconeix que les diferencies de criteri amb Unidas-Podemos sobre com solucionar la crisi entre Catalunya i l'Estat l'impedeix oferir als morats un govern de coalició. Esquerra Republicana i Junts per Cataluña també discrepen. El president del Parlament, Roger Torrent, demanava a Sánchez un pacte de claredat per fixar les condicions d'un referendum. Junts per Catalunya ja diu que no acceptarà cap retrocès sobre l'1 d'octubre.

A Granollers 200 persones han condemnat el què s'ha confirmat com a nou crim de violència masclista la mort d'una veina del municipi a mans de la seva parella. Els fets es remunten a fa un any, però el pressumpte autor de la mort ha estat detingut ara. Al Masnou cinc persones han resultat ferides en un episodi de tensió entre veins a compte de la presència de menors estrangers no acompanyats al municipi i després de l'intent de violació protagonitzat per un d'ells la matinada de dissabte.

Aquest dijous hem conegut també els xips fabricats a l'upc que formen part d'una missió de la NASA a Mart. Serviran per mesurar la velocitat i la pressió del vent, pero també les propietats de la pols en suspensio del planeta veremell.

Dels esports Frenkie de Jong serà presentat avui com a nou jugador del Barça.
 

El FC Barcelona ha anunciado este miércoles que el hasta ahora vicepresidente deportivo del club, Jordi Mestre, ha presentado su "dimisión irrevocable" y deja el cargo en la Junta Directiva. Mestre entró en la directiva blaugrana en verano de 2010, bajo la presidencia de Sandro Rosell, como directivo responsable del fútbol formativo, del Barça B y del Barça Femenino.

El president del govern, Quim Torra, continua avui la seva ronda de contactes per buscar una resposta unitària a una eventual sentència condemnatòria al judici del procés. L'executiu ha renunciat a fer pressupostos per aquest 2019 i pensa ja en els de 2020. En les ultimes hores una nova veu s'ha afegit als que creuen que calen eleccions autonòmiques, és la de Camil Ros, secretari general de la UGT a Catalunya.

De les últimes hores dos informes, un de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge diu que a Barcelona i la seva àrea les families dediquen un 43% del sou a pagar per les seves llars. Els experts apunten que no hauria de ser més del 30%. D'altra banda l'informe FOESSA de Càritas Catalunya diu que el 20% de la població catalana està en risc d'exclusió.

En plana esportiva dimiteix Jordi Mestre com a vicepresident del Barça.

De la cultura a Peralada on comença la trenta-tresena edició del seu festival d'estiu.

El govern trasllada la seva reunió a Manresa, l'endemà de la concentració independentista a Estrasburg a la que no va assistir finalment l'ex president Carles Puigdemont per evitar el risc de ser detingut a França. Unes 10.000 persones van protestar pel fet que el Parlament Europeu es constituís sense els electes Puigdemont, Comin i Junqueras. Mentrestant el Tribunal Constitucional ha sentenciat que l'aplicació del 155 a Catalunya va ser correcta.

A l'Audiència de Barcelona continua avui el judici a 6 joves acusats de violar per torns una menor a Manresa el 2016. La fiscalia els atribueix abús i demana per ells penes d'entre 10 i 12 anys de presó. Els acusats han negat els fets. Avui declara la denunciant i alguns testimonis. A Manresa ahir 300 persones es van manifestar per condemnar aquest cas.

L'atur baixa de 14mil persones el mes de juny a Catalunya. Tant govern com sindicats insisteixen en assenyalar la precaria qualitat dels llocs de treball que es creen.

A Reus avui s'ha de repetir el ple de nomenament de Carles Pellicer com alcalde. El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha anul.lat el del 15 de juny perquè els tres regidors de la CUP no havien promès ni jurat la Constitució i per tant NO se'ls pot considerar regidors.

En l'ambit esportiu l'Espanyol torna avui a la feina amb l'inici de la pre-temporada.
 

Els bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de la Ribera d'Ebre. Les flames han afectat 6.000 hectàrees de vegetació.  Els veïns desallotjats han pogut tornar a casa i ara procediran a avaluar les pèrdues. Dissabte vinent les administracions es reuniran amb els alcaldes dels municipis afectats per estudiar ajudes.

Demà es constitueix el Parlament Europeu a Estrasburg. Quedaran buits els escons de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras. El president del PP, Pablo Casado, demana la detenció i extradició de Puigdemont en cas de viatjar a França.

En plana esportiva el Barça i el Celta han signat un acord pel traspàs de Denis Suárez.
 

En el Barça siguen confiando en la vuelta de Neymar, aunque tiene contrato en vigor con el PSG y la operación es complicada. Mientras, intercambian porteros con el Valencia, Neto y Cillessen. El Madrid presenta su segunda equipación a ritmo de 'hip-hop'.

Els presos independentistes tornen avui a centres penitenciaris catalans. El trasllat de Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart s'ha iniciat ja des de la presó de Zuera, a Saragossa, mentre Carme Forcadell i Dolors Bassa són portades des de la pressó madrilenya d'Alcalá Meco. La Guàrdia Civil passarà la custòdia als Mossos d'Esquadra a la presó de Brians 2 i després seràn portats cap al centres de destí.

El Parlament que debat i vota la convalidació del decret llei que planteja limitar el preu dels lloguers en determinades zones. Alguns grups consideren que es queda curta i altres que envaeix competències de l'Estat. Davant la manca de suports el govern s'obre a tramitar-la com a projecte de llei per a què els grups puguin introduir modificacions.

Atents encara a la repatriació de les restes mortals de Teresa Cardona, la subdirectora del col·legi Canigó, que va perdre la vida dissabte en un accident d'autobús a Costa d'Ivori on participava amb una trentena d'estudiants en un projecte solidari.

Estem atents a diverses cites d'interés, a Barcelona comença el Saló Internacional de la Logística, comença el Gamelab i també el Grec, el festival de teatre i arts escèniques d'estiu. En clau esportiva el Barça ven André Gomes a l'Everton i Jasper Cillessen al València.
 

Els líders independentistes en presó preventiva reingressen avui a centres penitenciaris catalans. Els set homes a Lledoners, Carme Forcadell anirà a la presó de Mas d'Enric i Dolor Bassa a Puig de les Basses. El president Quim Torra visitarà aquesta tarda els presos a Lledoners. El govern veu un càstig addicional en el fet que el trasllat dels presos duri dos dies.

Al Parlament es debat i vota avui la convalidació del decret llei que planteja limitar el preu dels lloguers en determinades zones. Davant la manca de suport per part de l'oposició el govern s'obre a tramitar-lo com a projecte de llei per a què els grups puguin introduir modificacions.

Els més de 34.500 estudiants que es van presentar a les proves d'accés a la universitat ja poden consultar online la nota obtinguda. 

Estem atents a diverses cites d'interés a Barcelona comença el Saló Internacional de la Logística, comença el Gamelab i també el Grec, el festival de teatre i arts escèniques d'estiu.

En clau esportiva el Barça ven André Gomes a l'Everton i Jasper Cillessen al València