­ ­ ­ ­

Racons de verd

divendres 19:00 hores
­ ­ ­ ­
Dotze capitols, de 25 minuts, amb imatges mai vistes de la nostra flora i fauna
RACONS DE VERD retrata els tretze parcs naturals més importants de Catalunya. Sota la direcció de Jaume Sañé i la realització de Marcel·lí Gili, fa un viatge per conèixer la flora i la fauna que tenim més a la vora i de la qual sabem tan poc. El viatge també ens ensenya com és l'activitat de l'home que treballa per la conservació d'aquests espais naturals.
Les càmeres de TVE han rodat durant un any i mig els canvis estacionals de cada parc i han enregistrat imatges mai vistes fins ara a televisió. Han captat la perdiu blanca o nival, a 2500 metres d'altitud al Pirineu, la becada, la guilla alletant les seves cries en un cau o l'àliga marcenca caçant una serp blanca. Són exemples del que es podrà veure al llarg de tretze setmanes.
 
Jaume Sañé, director de "Racons de verd", és de Taradell, Osona, i en la seva llarga carrera periodística ha fet molts programes de natura: la sèrie Parques Nacionales de España, la Enciclopedia de los Seres Vivos i més 350 reportatges. Va començar aquesta tasca amb un article que va publicar fa quasi 20 anys; després ha vingut la resta. L'últim llibre que ha publicat és Espais Naturals de Catalunya. Per Jaume Sañé, "Racons de verd" és la sèrie que faltava fer i que ara ja és una realitat.
 
Marcel.lí Gili, el realitzador, ha rebut premis a diversos festivals de cinema ambiental. El 1993 va rebre el del Festival Internacional de Castelldefels pel reportatge La magia de Zamwece; el 1998 un de WWF/Adena pel programa El Escarabajo Verde i un altre a la Mostra Atlàntica de cine i vídeo pel reportatge El Valle del Colca de la sèrie de Araucaria-El Escarabajo Verde. També s'ha encarregat de la realització, entre d'altres, dels programes Juego de niños, la sèrie de viatges Alatul, De cara al mar de documentals històrics. I, a més, té una gran experiència en transmissions esportives; en aquest camp és destacable la seva feina als Jocs Olímpics d'Atlanta 1996.
Espacio reservado para promoción
cid:825