L'arxiu de TVE Catalunya / Tornar a la portada de TVE Catalunya
Especial informatiu de la nit electoral de les segones eleccions democràtiques al Parlament de Catalunya (les primeres van ser l'any 1932). Connexions en directe amb el Palau de la Generalitat on Ricardo Fernández informa de l'escrutini. 

Propaganda electoral de les eleccions al parlament de 1980

Propaganda electoral de les eleccions al parlament de 1980

Propaganda electoral dels diferents partits polítics que es van presentar a les eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya del 20 de març de 1980. En aquest documental es pot observar propaganda de CIU, del PSUC, del PSA, de Fuerza Nueva, dels Centristes de Catalunya, del PCOC, de la Falange Española de las Jons i d'ERC.
Ambient de les eleccions al Parlament de Catalunya

Ambient de les eleccions al Parlament de Catalunya

Ambient a les sales de premsa durant les primeres eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya després de la dictadura de Franco.
Joan Armengol entrevista a Jordi Pujol

Joan Armengol entrevista a Jordi Pujol (1980)

El 21 de març de 1980, Joan Armengol va entrevistar al president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol després de la victòria de CIU en les eleccions al Parlament de Catalunya. Armengol preguntà a Pujol sobre els pactes de govern i la influència dels resultats en la política espanyola.
Entevista a Jordi Pujol

Ricardo Fernández entrevista a Jordi Pujol (1980)

L'any 1980 el periodista Ricardo Fernández Deu va entrevistar al president Jordi Pujol després de la victòria de CIU en les eleccions al Parlament de Catalunya. Ricardo Fernández va preguntar a Pujol si esperava els resultats obtinguts i va valorar la jornada electoral.
Presa de possesió de Jordi Pujol com a president de la Generalitat el 1980

Presa de possesió de Jordi Pujol com a president de la Generalitat el 1980

Retransmissió de la presa de possesió de Jordi Pujol com a nou president de la Generalitat de Catalunya. L'acte es va celebrar el 8 d'abril de 1980 i va comptar amb la presència de Josep Tarradellas, Joaquim Nadal i Josep Maria Belloch, entre d'altres.
El Parlament de Catalunya un any després (1981)

El Parlament de Catalunya un any després (1981)

Programa commemoratiu del primer aniversari de la presa de possesió de Jordi Pujol com a president de la Generalitat de Catalunya. Emès el 6 de maig de 1981.
L'Arxiu de TVE-Catalunya

Fa 30 anys: primeres eleccions democràtiques a Catalunya

El 20 de març de 1980 es van convocar les primeres eleccions democràtiques al Parlament de Catalunya, després de la dictadura franquista. En ple procés de transició, les primeres eleccions catalanes van suposar un pas transcendental cap a la consolidació de l'autogovern de Catalunya.