Enlaces accesibilidad
Mobilitat

El Govern aprova els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16

Per
Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 s'aplicaran a partir del 2 de març
Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 s'aplicaran a partir del 2 de març

A partir del 2 de març, començaran a aplicar-se els nous descomptes a les autopistes C-32, al Baix Penedès i Garraf, i a la C-16, al seu pas pel Bages. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts les noves mesures. En alguns trams de la C-23, l'autopista passarà a ser gratuïta i en altres s'augmentaran els descomptes per afavorir els desplaçaments per mobilitat obligada i de proximitat i també per reduir el trànsit a la C-31.

On s'aplicaran els descomptes a la C-32 i la C-16?

  • L'autopista C-32 passarà a ser gratuïta en els recorreguts interns entre el Vendrell i Cubelles. D'aquests descomptes se'n beneficiaran els vehicles que facin trajectes entre l'enllaç 2 (El Vendrell Oest) i l'enllaç 13 (Cubelles accés), i les barreres de Cubelles accés i Calafell accés.
  • S'augmentarà fins a un 50% el descompte (actualment és del 40%) per la mobilitat obligada entre Castelldefels i Sitges a la barrera del peatge de Vallcarca de Sitges, a la C-32. Beneficia vehicles que fan desplaçaments d'anada i tornada en 24 h de dilluns a divendres no festius.
  • A la C-16, s'augmentarà al 80% el descompte (actualment és del 70%) total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta i amb pagament dinàmic. També augmentarà fins al 60% el descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta i amb pagament dinàmic.

Buidar la C-31

La gratuïtat a la C-32 en els recorreguts interns entre el Vendrell i Cubelles s'aplicarà cada dia de l'any a tota mena de vehicles, siguin motos, turismes o camions de gran tonatge. L'objectiu és convertir aquest tram en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Cubelles.

L'autopista podria arribar a atraure 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, una xifra que rondaria els 5.000 vehicles. Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l'aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

Protesta del Garraf i el Baix Penedès

Els principals agents polítics, econòmics i veïnals del Garraf i el Baix Penedès van protagonitzar una marxa lenta el 5 de febrer per exigir la gratuïtat de la C-32 per als viatges d’anada i tornada que es facin en 24 hores. “No podem esperar més. En aquest territori també mereixem una mobilitat digna, segura i ràpida”, ha recalcat el portaveu de la plataforma Penedès Marítim, Jaume Casañas.

Els manifestants avisen que els descomptes anunciats per la Generalitat per als peatges de Vallcarca-Sitges i Cubelles són insuficients perquè, diuen, no responen a les necessitats dels veïns i treballadors de la zona.