Enlaces accesibilidad
Fiona, Gastón, Hermine... i ara, Ian

Frenètica activitat ciclònica a l'Oceà Atlàntic

  • L'Oceà Atlàntic ha intensificat l'activitat de ciclons i tempestes tropicals, amb Fiona, Gastón i Hermine a les Canàries
  • L'huracà Ian pren força al Carib, els pròxims dies assolirà la categoria 4 i es dirigirà a l'estat de Florida

Per

Frenètica activitat ciclònica a l¿Oceà Atlàntic

Activitat frenètica a l’Atlàntic. Després d’un estiu tranquil des d’un punt de vista d’huracans i grans tempestes, durant els últims dies fins a cinc sistemes tropicals han afectat algun punt de l’Oceà Atlàntic Nord.

Fa una setmana l’huracà Fiona va causa danys importants en 8.000 habitatges de l’est i nord-est de la República Dominicana, on també hi van morir 2 persones i prop de 44 mil van veure’s obligades a desplaçar-se. A Puerto Rico hi van haver 16 morts fruit de les inundacions i les fortes ventades de més de 180 km/h. Durant el cap de setmana, aquest sistema es va desplaçar cap al nord, convertint-se en tempesta tropical i impactant a les costes de l’est del Canadà, on hi van morir dues persones, i posteriorment també va arribar Groenlàndia amb vents de 130 km/h.

Hermine deixa 500 litres a les Canàries

Darrerament també s’ha parlat de la tempesta tropical Gastón a l’oest de les Illes Açores i, més recentment, del cicló tropical Hermine que ha afectat les Illes Canàries, on s’han acumulat fins a 500 litres a la Sabina (La Palma). Segons l’AEMET, les abundants pluges que ha provocat Hermine han fet d’aquest mes de setembre com el més plujós des que hi ha registres. Fins i tot, en alguns casos, ha caigut tota la pluja que acostuma a caure en tot un any. El temporal que perd intensitat, ha deixat danys materials, però també ha servit per omplir els pantans.

I ara, pendents de Ian

Actualment, el sistema que pren força és l’huracà Ian al Carib. Ja ha assolit la categoria 2 amb vents sostinguts de més de 160 km/h. Els pròxims dies s’enfilarà per la costa oest de l’estat de Florida, assolint la categoria 3 i 4 amb ratxes superiors als 260 km/h. Podria ser, doncs, l’huracà més devastador del que portem de temporada.