Enlaces accesibilidad
Chanel

Recta final per a Eurovisió

Per
Ja se saben els candidats d'Eurovisió i els rivals de Chanel

Ara sí, comença la recta final per Eurovisió 2022, una edició molt esperada després de dos anys marcats per la pandèmia. Torí ja està "ready", com Chanel, per celebrar una gran gala on 25 països donaran a conéixer les seves propostes musicals. Chanel ha treballat molt aquests últims dies per aconseguir la millor posada en escena. De fet, moltes veus asseguren que és una de les preferides per guanyar el Micròfon de Cristall.

Chanel ja és a Torí assajant i fent turisme

Aquest divendres és el segon assaig general abans de la gala final, que se celebra aquest dissabte, i on es donarà el 50% del vot definitiu. Aquest percentatge el componen els vots del jurat i del públic a parts iguals. Chanel ja coneix els seus rivals i està preparada per a donar-ho tot!

Quan vore-ho i on?

La gala final d'Eurovisió començara a les 21 h el dissabte 13 de maig i es podrà seguir a La 1 o per internet a RTVE Play A la primera part concursen 13 candidats i a la segona els 12 restants. Chanel actuarà en la 10a posició.

Després de la gala, hi haurà un programa especial que es diu "Todos con Chanel" on es faran conexions, també a Olesa de Monstserrat, on ha viscut Chanel.

Una de les candidates preferides

En aquests dies prèvis a la gran final d'Eurovisió 2022, el públic té cada vegada més clar quins són els seus favorits. Entre ells, se situa la catalana Chanel, que ocupa la cinquena posició a les llistes. El rànquing, elaborat a partir de les dades recollides per Eurovison World, situa a Ucraïna com una de les preferides amb el 47% de les apostes. Així, Kalush Orchestra i el seu 'Stefania' s'emportarien el Micròfon de Cristall.

El segon lloc estaria ocupat pel país amfitrió, Itàlia, representat per la balada romàntica de Mahmood i Blanco "Brividi". Seguidament, en els últims dies, Regne Unit ha avançat a Suècia, i Sam Ryder ha aconseguit situar-se en el tercer lloc amb "Space Man", deixant en quarta posició el país suec amb Cornelia Jakobs com a representant.

Si guanya Chanel, Barcelona podria ser candidata a celebrar el Festival

Feia gairebé 20 anys, des de la candidatura de Beth el 2003, que Espanya no aconseguia tan bones expectatives. Segons les enquestes hi ha prop d'un 50% de quedar entre els 5 primers i més d'un 80% d'arribar al TOP 10.

El tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, avança que plantejaran la candidatura de Barcelona per acollir Eurovisió si Chanel guanya el festival.

En declaracions a La2 i Ràdio 4, Collboni ha subratllat que Barcelona “té l’ambició de ser seu de grans esdeveniments culturals”, i ha recordat que Eurovisió és un festival on hi participen 40 països i té audiències de 300 i 400 milions d’espectadors. “I Chanel té una relació amb la ciutat de Barcelona i amb Catalunya. És una oportunitat i efectivament, per què no?