Enlaces accesibilidad
Temperatures amunt

A les portes de la calor intensa. Serà un estiu tòrrid?

Per

Previsió estacional per aquest estiu 2022
Previsió estacional per aquest estiu 2022

Fa dies us explicàvem que els pròxims mesos seran més aviats secs, per tant, amb menys pluja del que acostuma a caure. Aquesta tendència es podria combinar, segons els dos grans models, tant l'europeu i el nord-americà, amb un juny, juliol i agost més calorosos del normal. Per tant, com ja va sent habitual en els últims anys, aquest estiu probablement serà més càlid o, fins i tot, tòrrid.

Segons el model europeu, hi ha un 70 a 90% de probabilitats que aquest estiu sigui més calorós del normal. El model americà fila més prim, i aposta per un estiu amb temperatures entre 1 i 2 graus més altes a les habituals, no només a la península sinó també a bona part d’Europa. És una tendència que cal agafar amb pinces. De complir-se probablement seria un del estius més càlids dels darrers anys i amb rècords de calor. Esperem que no sigui així...

Primer tast de calor intensa, aquesta setmana

L'ambient primaveral s'ha instal·lat de ple a casa nostra. Després d'un cap de setmana, fins i tot amb temperatures preestiuenques, aquesta segona setmana de maig ha començat amb tempertaures que novament s'enfilaran fins els 23 a 28 ºC a moltes zones de l'interior.

L'arribada d'una massa d'aire càlid d'orgen nord-africà, combinada amb la calor generada per la península ibèrica i la forta radiació solar d'aquesta època de l'any, faran pujar la temperatura al llarg d'aquesta setmana. A 1.500 metres, sobre la vertical de Barcelona, passarem dels 9 ºC d'avui a uns 18 ºC el pròxim diumenge. Encara queda molt, però per la setmana que ve encara la temperatura encara podria ser més alta.

Fins a 34 ºC a Ponent a finals de setmana

A mitjans de setmana, els termòmetres s'enfilaran per sobre els 25 ºC a tot l'interior i arribarem als 30 ºC a Ponent, vall de l'Ebre i interior de Girona. Ara bé, a partir de divendres i el cap de setmana ja es podrien assolir els 32/34 ºC a Ponent i s'arribarà als 30 ºC a moltes planes interiors i del Prepirineu. Per tant, aneu preparant les sandàlies i la màniga curta perquè la calor arriba amb força. De complir-se les darreres actualitzacions, la setmana que ve les temperatures encara podrien pujar més i superar els 35 ºC, un fet poc habitual al maig.