Enlaces accesibilidad

Juan Avellaneda: apostar de valent i guanyar en el joc efímer de la moda

  • El dissenyador Juan Avellaneda va començar la seva carrera a la moda després d'anys de preparació en altres camps que diu, li han servit de molt
  • S'inspira en les seves amigues, la cultura asiàtica, els clàssics, l'elegància, el fet de saber estar i en el que a ell mateix li agrada vestir
  • Arriba a Noms propis per explicar-nos el que ha viscut i com entén la feina diària i l'esforç per a aconseguir els seus somnis

Per
Noms Propis - Juan Avellaneda

Noms propis ens ofereix una entrevista que és una autobiografia explicada pel convidat: Juan Avellaneda, 40 anys viscuts i plens d'experiències, i el seu moment actual. Un jove feliç que treballa per aconseguir els seus reptes, encara que sigui donant unes quantes giragonses.

Avellaneda sempre va voler ser dissenyador però es va formar primer com a enginyer i economista, va fer diversos màsters i va ocupar amb èxit llocs de responsabilitat a la banca, però tot ho h canviat pel seu somni.

Icona d'elegància

La ciutat de Barcelona, on va nèixer, ha estat el seu trampolí: és on va presentar els seus dissenys, a una coneguda i antiga casa del Passeig de Gràcia. Una de les poques marques pròpies de la ciutat que encara hi queden.

Personatges coneguts també de Barcelona van començar a dur el seus models: Aldo Comas, Gerard Piqué i sempre, sempre, ell mateix. Allà on va, Juan Avellaneda llueix el seus dissenys. Considera molt important creure en un mateix, ser un mateix i sobretot i en tot moment, ser 'polite' (sic), educat. Els dissenys dels dissenyador són trencadors, revolucionaris, però mai estrafolaris. L'elegància surt de dins però per a ell és milor no embolcallar-la en imposibles.

A l'hora d'inspirar-se, les seves musses són les seves amigues, imagina els dissenys per a elles i fa cas de la intuició pr`pia, sense doar massa importància a les tendències, que diu, passen. Juan Avellaneda gaudeix reinterpretant els clàssics i quan va pel carrer se sorprén que els més joves vesteixin peces vintage que ell va portar quan estaven de moda fa anys.

Juan Avellaneda ha estat premiat enguany amb un dels 'premis dolços' de cultura Continuarà, de RTVE Catalunya

Juan Avellaneda ha estat premiat enguany amb un dels 'premis dolços' de cultura Continuarà, de RTVE Catalunya rtve

A Noms propis s'ha presentat amb una de les seves icòniques americanes de colors vius i alegres, inspirades en les tradicionals llengües mallorquines, i que ja va lluir a la festa dels Premis Sant Jordi de RTVE Catalunya la vigília de la diada. També ens ha parlat d'uns altres dissenys que li agraden molt i que fa servir per a bolsos i coixins: la 'chinoiserie ' un estil artístic que en realitat és la interpretació europea de la influència de la Xina. Per Avellaneda, estudiar aquests dissenys li ha permès aprendre història i cultura asiàtica.

Entestat en ser el millor

Juan Avellaneda se sent orgullós de ser considerat un dels millors dissenyadors de la Marca España, i a la televisió pública de RTVE ha estat protagonista del plató on cal dominar perfectament fill i agulla, tisores, bigudins i gafets: Maestros de la costura.

Per a Masterchef Celebrity va demanar l'ajuda dels millors, Nando Jubany i l'escola Hoffmann. Ara l que més li agrada cuinar són els postres. Per a Avellaneda va ser una experiència inigualablre que ha fet aprofundir la seva amistat amb Tamara Falcó, amb qui cuinava i practicava.

Pel dissenyador, la moda és un joc efímer i alhora romàntic, al qual ha arribat al moment just de la vida i on encara ha d'aconseguir molts més èxits.