Enlaces accesibilidad
Barcelona

La Sagrada Família il·lumina per primera vegada la Torre de la Mare de Déu

  • L’estel que corona l’estructura s’encendrà per primer cop el dimecres 8 de desembre
  • La torre s’ha il·luminat progressivament durant els darrers dies
  • La Torre no serà visitable i el seu objectiu és que entri la llum per les 800 finestres

Per
Comença a il·luminar-se la torre de la Mare de Déu

La Sagrada Família gairebé ha culminat el procés d’il·luminació de la Torre de la Mare de Déu. Des de l'1 fins al 8 de desembre més de 335.279 persones de 93 països diferents han participat en una iniciativa impulsada pel web del monument que permet amb pocs clics, i de manera gratuïta, formar part de l'encesa de la torre. No obstant això, l’estel situat a la part més alta es mantindrà apagat fins al vespre del dimecres 8.

Acte d’il·luminació de l’estel

L’acte d’encesa de l’estel de dotze puntes que corona la segona torre més alta del temple durarà tot el dia. Començarà a les 10.30 hores del dimecres vuit de desembre amb un Cerimonial de la cultura popular, amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. A les 18 hores, l’arquebisbe de Barcelona, el Cardenal Joan Josep Omella i Omella oficiarà una eucaristia que finalitzarà amb la benedicció de la Torre de la Mare de Déu i il·luminació de l’estel que la corona, prevista per a les 19.40 hores. L’acte de benedicció i encesa al complet es podrà veure des del carrer de la Marina o des del web oficial de la Sagrada Família.

Tot i que les invitacions per accedir a la missa s’han exhaurit, s’ha habilitat un web a través del qual es podrà fer un seguiment en directe en streaming.

Il·luminació progressiva de la torre

La Torre de la Mare de Déu s'ha il·luminat progressivament durant els darrers dies. El 4 de desembre es va encendre per primer cop la base, l'endemà, les llums van escalar fins a arribar al fust, que no va arribar el seu torn fins al dia 6. Amb el fust il·luminat, l'únic element que encara es manté apagat és l'estel que encapçala l'estructura de 138 metres.

El següent pas de la Sagrada Família serà la finalització de la Torre de Jesús, que s'enfilarà fins als 172,5 metres. Un parell de metres per sota de la muntanya de Montjuïc, ja que Gaudí va indicar que no volia que l'obra de l'home superés la de la natura.