Enlaces accesibilidad
Saló del Manga

El Manga Barcelona torna a la presencialitat

Per
Els amants de l'anime tornen a gaudir del Saló del Manga

El Saló del Manga de Barcelona arrenca aquesta setmana la seva 27a edició en format presencial, després que l'any passat es fes online per la pandèmia. L'esdeveniment es dura a terme del 29 d'octubre a l'1 de novembre al recinte de Fira Montjuïc. Amb 70.000 metres quadrats i un pavelló menys que els anys anteriors, la mostra se celebrarà als pavellons 1, 2, 2.1, 5 i a la Plaça Univers.

El Manga Barcelona recupera la presencialitat amb tot venut | Marta Orquín

Mascareta obligatòria i control d'espais

Puig ha dit que és "un esdeveniment gran i amb molt gent" i ha remarcat que la mascareta és obligatòria i la distància, "per poc que sigui", també ho és. Han organitzat circuits per entrar i sortir i s'ha dissenyat l'espai perquè es concentri el menys gent possible. El certificat de vacunació no caldrà mostrar-lo per accedir-hi.

Activitats

El saló comptarà, com ha remarcat Oriol Estrada, assessor de continguts del Manga Barcelona, amb una oferta d'activitats que inclouen conferències, taules rodones, entrevistes i trobades amb autors, sessions de signatures, tallers, gastronomia, projeccions de pel·lícules, concerts, concursos i altres activitats relacionades amb la cultura popular i la tradicional japonesa.

Convidats

Pel que fa als convidats en aquesta edició del Manga Barcelona alguns d'ells seran en línia i altres visitaran el saló presencialment. Es podrà parlar per streaming amb Hirako Waka, autora de 'My broken Mariko'; Kohinata Marco, autora de 'Hei no naka no Biyoshitsu'; el Museu Tokiwa-so, el grup de ball Takarabune i l'especialista Ukon Takafuji.

De manera presencial, participaran en l'esdeveniment artistes com Carles Dalmau i Laia López, autors dels últims cartells del Manga Barcelona; Kenny Ruiz, autor del cartell del 25 Manga Barcelona; Jimi Macías, guanyador del Premi de Bronze del Premi Internacional de Manga del Japó amb 'Intransextellar'; Wade Otaku i Drawill ('Blood Moon'), Eric Cuaresma ('SpaceDrum'), Jorge Arranz ('Otro Japón'), Marta Coca i Jose Luís Maravall ('Threason').

Cinema

Manga Barcelona continua col·laborant amb Filmin amb la projecció de diverses pel·lícules, algunes d'elles es podran veure en el marc de saló a l'Auditori com per exemple 'Belle', de Mamoru Hosoda, que es va estrenar al Festival de cinema de Sitges. També arriba 'Tokyo Revengers', amb la projecció de dos episodis de l'anime i un col·loqui posterior amb el distribuïdor de l'anime i l'editor del manga a Espanya. Coincidint amb els 20 anys de l'estrena d''El viaje de Chihiro' hi haurà una projecció especial de la pel·lícula. Enguany, a més, s'inicia una col·laboració amb un dels estudis d'anime més populars al Japó: Toei Animation. Altres pel·lícules a destacar són 'The Deer King', 'Penguin Highway' i 'Josee, los tigres y los peces'. El director Borja Crespo presentarà el curtmetratge 'Hikikomori', un petit conte que barreja la cultura otaku amb el confinament.

El Saló del Manga de Barcelona arrenca aquesta setmana la seva 27a edició

El Saló del Manga de Barcelona arrenca aquesta setmana la seva 27a edició

Tornarà el cosplay amb el concurs ECG Fan Experience, el K-Pop Assault i el concurs de karaoke amb Just Sing! Les actuacions estaran protagonitzades per Víctormame, RUKI i Bunny Kaisui.

La Plaça Univers comptarà amb l'activitat Dance Stage, amb música i coreografies de K-Pop, a més d'allotjar el concurs Otaquiz. Compartirà espai amb una exposició que rescaten, la del 25è aniversari, que ara es converteix en la del 27 aniversari amb alguns afegits. A la plaça també hi haurà els habituals 'food trucks' i la zona per a menjar.

L'Escola Joso estarà present al Manga Barcelona amb el seu taller Mangaxperience Joso, amb una sèrie de propostes que inclouen un concurs, poder veure a autors professionals en ple treball i una Royal Graphic Rumble, una batalla entre artistes.

La secció dedicada a la gastronomia japonesa, Nihon Ryori, torna capitanejada per Roger Ortuño per a oferir una selecció de receptes i xefs.

Com a nou espai, la Casa Seat acollirà tres activitats: els Premis Manga el divendres a la tarda; un programa doble el dissabte amb Laia López i Carles Dalmau, responsables dels dos últims cartells del Manga Barcelona, que faran una xerrada, i Oriol Estrada Rangil, assessor de continguts del Manga Barcelona, farà la xerrada 'Ciutats del Futur', sobre com el manganime ha imaginat el futur.