Enlaces accesibilidad
Tercera dosi

Catalunya: primera comunitat a administrar terceres dosis a residències

  • Aquesta dosi de més, ja s'està implementant en persones trasplantades o en tractaments immunosupressors
  • El 75% de la població espanyola ja ha rebut la pauta completa de vacunació

Per
Aprovada la tercera dosi de la vacuna contra la covid a les residències

Catalunya és la primera comunitat a administrar terceres dosis a les persones que viuen a residències de gent gran. Salut ha avançat el procés perquè alguns lots de vacunes estan caducant. La senyora Josefa Pérez de 90 anys ha estat la primera a rebre-la.

La tercera dosi es va aprovar per la Comissió de Salut Pública perquè, amb l'envelliment, el sistema immunitari es degrada i les vacunes poden tenir menys eficàcia. Un grup de metges i científics catalans experts en covid ho avala també.

Aquesta dosi de més, ja s'està implementant en persones trasplantades o en tractaments immunosupressors. A Catalunya són unes quinze mil persones. Es tracta de persones amb un òrgan trasplantat o que reben determinats tractaments oncològics que debiliten el sistema immunitari.

"Són grups de molt alt risc i que es van vacunar als hospitals en el seu moment", explicava la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

75% de la població espanyola vacunada

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el 75% de la població espanyola ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid. Són més de 35 milions i mig de persones. El 78,6%, més de 37 milions, n'ha rebut una dosi.

D'altra banda, la ministra va mostrar "respecte" per la sentència del Tribunal Suprem que avala que Galícia demani el certificat Covid per accedir als restaurants, però va subratllar que no és d'aplicació general. Sí que va comentar que diverses comunitats s'han interessat per aplicar l'eina.