Enlaces accesibilidad
Fins el 28 d'agost

Arrenca la Festa Major de Sants, adaptada a la pandèmia

  • La festa s'ha reduït de 8 a 5 dies i només hi haurà 8 espais guarnits per 9 comissions de festes
  • Hi ha controls d'accessos, aforament i un recompte molt estricte dels assistents
  • El pregó d'enguany ha volgut ser un homenatge als sectors claus durant la pandèmia

Per
Tret de sortida a la Festa Major de Sants

Després que l'any passat la Festa Major de Sants s'hagués d'anul·lar per la situació sanitària a Barcelona, el barri viu la celebració d'enguany amb la mirada posada en complir totes les mesures anticovid. Els organitzadors creuen que no es repetiran les situacions d'amuntegament de Gràcia i sostenen que ells es poden relaxar "una mica més" perquè al barri "mai hi ha hagut grans aglomeracions", ni tan sols abans de la pandèmia.

Xiulets de nou per Colau

Igual que en el pregó de Gràcia, Ada Colau ha estat rebuda amb xiulets. Aquest cop però, l'alcaldessa també ha aconseguit aixecar alguns aplaudiments. "És una festa de convivència, de tothom, on ningú sobra, només sobren els discursos d'odi. Benvinguts els xiulets i benvinguts els aplaudiments", ha defensat Colau davant la protesta.

El pregó ha volgut ser un homenatge als sectors claus durant la pandèmia. Així, la directora del CAP Numància, Marta Sorribes, ha explicat com va viure l'arribada de la covid-19. "La pandèmia ens va marcar un abans i un després, ens va obligar de fer canvis de manera molt ràpida i molt àgil en la nostra manera de treballar", ha assegurat. Després de tot, ha insistit que es continuen vivint "temps difícils" i, per aquest motiu, ha demanat complir per les mesures sanitàries. "Aquesta festa major s'ha de viure amb alegria, com una recompensa, hem de gaudir de retrobaments, però amb molt de respecte", ha subratllat.

5 dies i 8 espais

La festa s'ha reduït de 8 a 5 dies, fins el 28 d'agost, i només hi ha 8 espais guarnits per 9 comissions de festes. Enguany, per extremar les mesures de seguretat, els guarniments es limiten als sostres dels carrers.

Control d’accessos

Pol Bridgewater, vicepresident de la Federació de carrers de la Festa Major de Sants, destaca que hi ha "controls d'accessos, controls d'aforament i un recompte molt estricte de qui accedeix i qui surt" dels recintes.

Arrenca la Festa Major de Sants | Mireia Moreno

Carrers guarnits

El fet que els guarniments s'hagin limitat als sostres dels carrers i que no hi hagi concurs oficial ha fet que forces veïns hagin optat per fer decoracions més senzilles i austeres. Així ho han fet els del carrer Finlàndia que enguany, aprofitant que fan 40 anys, estendran literalment les samarretes de les festes majors passades. Han decidit fer-ho "fàcil", ha dit el president de la comissió de festes del carrer, Nèstor Romero, tot explicant que els decorats que havien preparat per a l'any passat se'ls guarden per l'any que ve.

Qui s'hi ha esforçat força més és la comissió de festes del carrer Guadiana, que ja gairebé ho té tot a punt per a la festa. Ells han optat per fer un ensostrat de temàtica marina perquè volien que el seu carrer lluïs amb molts colors "per donar alegria". Així ho ha detallat la Sílvia Bastús, que ha assegurat que gran part dels guarniments ja els tenien fets de l'any passat.