Enlaces accesibilidad
Cinquena onada

El TSJC autoritza prorrogar el toc de queda a 163 municipis

  • Entren a la llista municipis com Figueres, Amposta i Solsona
  • A partir de divendres deixen d’estar confinats Sitges, Igualada o Tàrrega

Per
El Govern torna a demanar el toc de queda per a 162 municipis fins al 6 d'agost
El Govern torna a demanar el toc de queda per a 162 municipis fins al 6 d'agost

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el decret de pròrroga de la Generalitat de les mesures vigents per frenar la cinquena onada de la pandèmia. A partir de divendres segurià vigent el confinament nocturn que serà en 163 municipis, dos menys que la setmana anterior. . La nova pròrroga haurà de ser avalada pel TSJC. A darrera hora s'ha inclòs Castell-Platja d'Aro per l'evolució negativa de la incidència del viurs.

El Govern havia sol·licitat aquest dimarts el confinament nocturn per a aquests municipis, dels quals 137 són per igualar o superar els 400 casos diagnosticats per cada 100.000 persones a set dies, i 26 que no compleixen aquests indicadors però estan envoltats de localitats que compleixen aquests paràmetres.

Entren a la llista

Les restriccions s’aplicaran fins al 6 d’agost. A la llista entren Abrera, Alpicat, Amposta, Castell Platja d'Aro, Capellades, Esparreguera, Figueres, la Garriga, l'Ametlla del Vallès, l'Arboç, Navarcles, Roda de Berà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santa Eulàlia de Ronçana, Solsona i Ullastrell.

Surten de la llista

En canvi deixaran d'haver de confinar-se els veïns d'Alcarràs, Calafell, Caldes de Malavella, Castell-Platja d'Aro, Constantí, Gelida, Igualada, Matadepera, Navàs, Puigcerdà, Roses, Salt, Sant Feliu de Codines, Sils, Sitges, Súria, Tàrrega, Torredembarra, Tremp i Vilafant.

La portaveu ha assegurat que és una mesura "dura, però també efectiva" amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus, i el Govern sol·licitarà per tercera setmana que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avali aquesta petició.