Enlaces accesibilidad

Spotify revela la música i els artistes més escoltats d'aquest 2020

  • Bad Bunny es converteix en el cantant més escoltat de 'Spotify' a Espanya i al món
  • La cançó número 1 entre els espanyols ha estat "Tusa", de Karol G amb Nicki Minaj
  • "Blinding Lights", de The Weeknd, és la cançó més reproduïda mundialment

Per
"Caramelo" cançó d'Ozuna i KAROL G
"Caramelo" cançó d'Ozuna i KAROL G

Spotify, la plataforma més popular d'àudio en streaming, acaba d'anunciar avui les cançons i artistes més escoltats del 2020. Malgrat viure un dels anys més atípics, més de 320 milions d'usuaris de Spotify han trobat una efectiva manera de romandre junts: la música. La plataforma tanca 2020 amb una fita en la seva història: per primera vegada un artista de parla hispana es col·loca en el primer lloc com el més escoltat de l'any a escala mundial. Bad Bunny ha estat el responsable. Sens dubte, la música en espanyol està més de moda que mai a tot el món.

Rànquing mundial

Mundialment, l'artista porto-riqueny Bad Bunny ocupa el tron i acumula ja més de 8.300 milions d'escoltes en Spotify enguany. En segona posició es troba Drake, el raper estatunidenc; en tercera J Balvin, una altra gran icona de la música urbana de parla hispana que es col·loca en el rànquing mundial. En quarta posició es troba Juice WRLD, i en cinquena, The Weeknd.

Bad Bunny, artista més escoltat a Espanya i al món

Bad Bunny, artista més escoltat a Espanya i al món

Artistes femenines

Si parlem del 'top 5' d'artistes femenines més escoltades en el món, Billie Eilish es col·loca al capdavant. Amb tan sols 18 anys s'ha convertit en l'artista femenina més escoltada en 2020, revalidant el seu títol per segon any consecutiu, i el seu àlbum 'When we all fall asleep where do we go' també ha aconseguit posicionar-se entre els àlbums més escoltats de l'any. Li segueixen Taylor Swift, qui va llançar al juliol 'Folklore' i s'ha convertit en el segon àlbum més reproduït d'una artista femenina. Ariana Grande, qui va llançar 'Positions' a l'octubre, ocupa el tercer lloc; Dua Lipa en quart, i Halsey en cinquè lloc.

Ariana Grande, tercera artista femenina més escoltada al món

Ariana Grande, tercera artista femenina més escoltada al món

Cançons més escoltades

En el rànquing de cançons més escoltades de 2020 globalment, la més reproduïda és "Blinding Lights", de The Weeknd, que acumula més de 1.500 milions d'escoltes. En segona i tercera posició, respectivament, es troben "Dance Monkey", de Tones And I, i "The Box", de Roddy Ricch. La quarta cançó més escoltada de l'any és "Roses - Imanbek Remix", de SAINt JHN i Imanbek, seguida de "Don't Start Now", de Dua Lipa.

Els més escoltats a Espanya

L'espanyol sembla ser l'idioma de l'any per als usuaris de Spotify. El rànquing d'artistes més escoltats de 2020 al nostre país el copen artistes de parla hispana i el número 1 a Espanya també és Bad Bunny.

Des de fa gairebé una dècada a Espanya s'escolta més música en espanyol que en anglès, però és la primera vegada en la història de Spotify que un artista de parla hispana apareix no sols el número 1 a Espanya sinó en el món. Les llistes de reproducció de Spotify juguen un paper primordial en l'exportació musical i contribueixen al fet que cada al fet que els artistes traspassin les fronteres i conquistin noves audiències.

El segon artista més escoltat a Espanya és Anuel AA, i li segueixen J Balvin, Ozuna i Myke Towers. Quant a les artistes femenines més escoltades pels usuaris a Espanya en 2020, en el 'top 5' es troben KAROL G, l'espanyola Aitana, Dua Lipa, Natti Natasha i Lola Indigo.

Lola Indigo concursant de 'OT' 2017

Lola Indigo concursant de 'OT' 2017

Si ens centrem només en els espanyols més escoltats, Omar Montes és número 1 al nostre país enguany. L'artista abandera el so urbà barrejat amb flamenc, un dels gèneres de fusió que més estan creixent. Exemple d'això és la playlist de Spotify 'Flamenc + Flow', que no ha parat de guanyar popularitat entre els usuaris de la plataforma enguany.

En el rànquing de cançons més reproduïdes a Espanya, "Tusa", de KAROL G amb Nicki Minaj, s'ha convertit en la més escoltada. En segon lloc es troba "Se iluminaba", de Fred De Palma i Ana Mena; "La Jeepeta - Remix", de Nio Garcia, Anuel AA, Myke Towers, Brray i Juanka; "Caramelo", d'Ozuna, i "La Curiosidad", de Jay Wheeler, DJ Nelson i Myke Towers.

Aquest 'top' de cançons preferides dels espanyols es tanca amb altres èxits de música urbana: "Mil Tequilas", del malagueny Chema Rivas, un dels artistes revelació de l'any. El seu tema és tot un cas d'èxit en Spotify, perquè ha aconseguit conquistar el cim de les llistes de reproducció i convertir-se en un dels 'hits' virals del passat estiu. Li continuen "Morado", de J Balvin; "Safaera", de Bad Bunny, Jowell & Randy i Ñengo Flow; "Relación", de Sech, i "Dance Monkey", de Tones And I.

Els podcasts més escoltats

Enguany sens dubte l'àudio ha cobrat un paper fonamental, amb milions de persones que han passat més temps a les seves cases a la cerca de noves opcions d'entreteniment. Avui Spotify presenta els podcasts més escoltats que han acompanyat als usuaris en 2020, i entre ells, el número 1 a Espanya és 'Ningú Sap Res', seguit de 'Entén la teva Ment', el podcast exclusiu de Spotify sobre psicologia i benestar. En tercer lloc es troba 'Meditada', un altre exclusiu de Spotify; en quart, 'La Vida Moderna', i en cinquè lloc 'Meditacions per a connectar amb el guia intern'.

El podcast, una nova forma d'entreteniment

El podcast, una nova forma d'entreteniment

Altres grans títols d'èxit que Spotify ha estrenat a Espanya en 2020 són 'XRey', sobre la vida de Joan Carles I, i 'AM', que exposa l'actualitat informativa en resums diaris de 5 minuts, un format amb un to fresc pensat per a connectar amb els joves oïdors.

En l'àmbit internacional, el podcast més escoltat és 'The Joe Rogan Experience', seguit de 'TED Talks Daily' i 'The Daily', que mostren gran l'interès dels oïdors per mantenir-se al corrent de les últimes notícies. El quart més popular ha estat 'The Michelle Obama Podcast', una de les grans estrenes de l'any, i en cinquena posició, 'Call Her Daddy'.