Enlaces accesibilidad
LLum verda a l'operació

Els accionistes de Caixabank aproven la fusió amb Bankia

  • La fusió ja només depèn del vistiplau de les autoritzacions reguladores i del Ministeri d'Economia
  • La junta també aprova la marxa de Jordi Gual i el nomenament de Goirigolzarri com a nou president

Per
Imatges del president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i del conseller delegat, Gonzalo Gortázar
José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar (Caixabank)

La junta general extraordinària de CaixaBank ha donat llum verda a la fusió amb Bankia. L’operació ja només queda pendén del vistiplau de les autoritzacions reguladores i del Ministeri d'Economia. Dos dies després que els socis de Bankia donessin llum verda l'operació, els accionistes de CaixaBank han fet el mateix en la celebrada aquest dijous al Palau de Congressos de València. En la votació, on han participat 15.473 accionistes representants del 70,3% del capital social, també s'ha aprovat el nomenament de José Ignacio Goirigolzarri com a nou president de l'entitat resultant. Això suposa el comiat de Jordi Gual com a president de CaixaBank, un càrrec que ocupava des de mitjans del 2016 després de rellevar l'actual president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé.

 S’erigeix en el primer banc de l’Estat

L'entitat resultant tindrà una dimensió un 50% superior a l'actual i un volum d'actius superior als 660.000 MEUR. Segons les dades facilitades pel banc, l'operació permetrà obtenir sinergies en una xifra superior als 1.000 MEUR anuals, dels quals 770 MEUR correspondran a estalvis en costos. Segons les previsions del grup, les autoritzacions dels reguladors es produiran al primer trimestre de 2021, mentre que la integració tecnològica i operativa es donarà per completa el quart trimestre de 2021.

Preocupació per part dels sindicats

El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat que l'entitat està treballant per "quantificar l'excedent de plantilla" i per dissenyar "les fórmules més adequades des del punt de vista empresarial i personal

Durant la junta general extraordinària, els sindicats majoritaris a l'entitat –Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors- han traslladat la seva preocupació en relació amb la futura reestructuració de plantilla a la qual s'hauran d'enfrontar els empleats. La portaveu d'UGT, Catalina Llibre, ha comentat que la fusió amb Bankia comportarà "la destrucció massiva de llocs de treball". Tambe ha advertit que provocarà "exclusió financera" –tancament d'oficines en petits pobles- generant "abandonament en alguns nuclis".