Enlaces accesibilidad

Fonda Europa i família Parellada

  • Els Parellada: una família amb el fondisme a l’ADN en diferents establiments arreu del territori
  • La Fonda Europa va nèixer a Granollers l’any 1771 i és un establiment de gran prestigi

Per
Històries de taula i llit - Fonda Europa i família Parellada

Fonda Europa i Família Perellada

Casa Fonda Europa

Facebook Oficial: facebook.com/fondaeuropa

Restaurant Senyor Parellada

Set Portes

Twitter Oficial: @7Portes

Facebook Oficial: facebook.com/7portes

Restaurant Semproniana

Facebook Oficial: facebook.com/ada.semproniana

Hashtag Oficial a la xarxa: #semproniana

Can Ribas de Montbui

Twitter Oficial: @CanRibas1

Facebook Oficial: facebook.com/canribas

A la trajectòria de la Fonda Europa, nascuda a Granollers l’any 1771, hi tenen un paper important els esmorzars de forquilla que tenen lloc els dies de mercat, els dijous. Per això tots els membres de la família Parellada que es dediquen a la hostaleria es van aplegar al voltant d’una taula, un d’aquests dies.

Ramon Parellada, propietari de la Fonda Europa de Granollers i del Senyor Parellada a Barcelona, i les seves germanes Teresa, propietària de Can Ribas, i Ada, al front del Semproniana, es van trobar amb el seu cosí, Paco Solé Parellada, amo del 7 portes de Barcelona. La feina de fondista forma part del ADN de tots ells. I és aquest tema, el que vol dir ser fondista, l’eix vertebrador de la conversa.

La feina de fondista forma part del ADN de tots els Parellada

Ramon Parellada divideix el seu temps entre Granollers Barcelona. És un mestre absolut en l’atenció al client i en l’estar pendent de què vol cadascú, com li agrada ser atès, etc. Admira el 'savoir faire' dels seus predecessors familiars. Li agrada vigilar la cuina, crear un entorn càlid i agradable, ben decorat i anar de taula en taula.

La seva germana Teresa, que va estudiar i dedicar-se inicialment al magisteri, està dedicada de fa temps a Can Ribas, la casa pairal familiar reconvertida en establiment dedicat a una curiosa combinació: casaments i també colònies infantils.

La petita dels Parellada, l’Ada, no va seguir el desig patern de ser clienta sinó que va crear un restaurant a BarcelonaSemproniana. Les iniciatives de l’Ada son inesgotables i els seus recursos per capejar la crisi, originals i divertits.

Senyor Parellada, Can Ribas, Semproniana, 7 portes i Fonda Europa: diferents i tots amb devoció pel client

Paco Solé Parellada, cosí dels anteriors, va néixer i créixer al 7 portes. Va compaginar la feina allà amb els estudis i posteriorment amb l’ensenyament universitari. Quan va aconseguir la càtedra, va donar un pas enrere al restaurant. Però la seva passió és enorme i hi passa tant de temps com pot.

El capítol d'Històries de taula i llit dedicat als Parellada és el de les històries d’un grup de persones que porten el fondisme a l’ADN i que el viuen amb enorme intensitat dedicació.