Enlaces accesibilidad

Nunu Solsona: Sabates artesanals amb autenticitat

  • Entrevistem la dissenyadora Nunu Solsona, que només en 4 anys ha aconseguit crear la seva pròpia marca de sabates artesanes i vendre-la a mig món.
  • A vegades, és més fàcil revitalitzar una microempresa que crear-ne una de nova
  • Coneixerem quatre casos reals de la mà de Reempresa, una iniciativa que facilita l’acord entre la persona que plega i la que vol agafar el relleu. En dos anys, s’han salvat gairebé 200 petites empreses

Per
Tinc una idea - 23/02/2014

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Nunu Solsona: Sabates artesanals amb autenticitat

L’artesania de qualitat torna amb força al món de la moda. Avui entrevistem la dissenyadora Nunu Solsona, que només en 4 anys ha aconseguit crear la seva pròpia marca de sabates artesanes i vendre-la a mig món. Deux Souliers és la marca de calçat artesanal fet a Menorca que Nunu Solsona va fundar l’any 2010 des de zero i que, avui en dia, té un percentatge d’exportació que ronda el 70%.

La clau és no desconnectar mai

Nunu Solsona explica: “La clau és no desconnectar mai. És treballar moltíssim, moltes hores, molt d’esforç, molta emoció, molta passió, molt d’amor i dedicació completa”.

Reempresa, una iniciativa per al relleu dels petits negocis

A vegades, és més fàcil revitalitzar una microempresa que crear-ne una de nova. Coneixerem quatre casos reals de la mà de Reempresa, una iniciativa que facilita l’acord entre la persona que plega i la que vol agafar el relleu.

En dos anys, s’han salvat gairebé 200 petites empreses. Alberto Cadenas és un dels reemprenedors que es va acollir a aquest projecte explica: “El que et venen és tota la cartera de clients, que és una de les coses més importants. Ja des del primer dia tens clients i comences a facturar i a servir. Això et dóna una mica més de confiança que si has d’anar a un lloc que no et coneixen i sobretot ara amb la crisi que les portes estan més tancades”.

Antoni Abad, president de Reempresa, explica que el 2013 ha estat un any d’expansió territorial del projecte i de consolidació de processos i metodologies. “Tot plegat em fa pensar de què hem estat capaços de crear un mercat estructurat de la compra-venda de negocis petits a Catalunya”.

I els nostres consells o TUI (Tinc Una Idea)

"La comoditat és l’enemiga de la grandesa"
E. Bachrach, del llibre Ágilmente

"Si et deixes arrossegar per la por o el corrent, cometràs un greu error"
Núria Vilanova, del llibre Micropoderes

Televisión

anterior siguiente