Enlaces accesibilidad

Martina Klein, model: "Hauria pogut ser molt més ambiciosa"

  • Model, actriu i presentadora
  • Nascuda a l'Argentina però afincada a Catalunya ja fa molts anys
  • Una de les models espanyoles més destacades en el món de la passarel.la
  • Encara està en actiu protagonitzant campanyes que es veuen a la televisió
  • Com a actriu ha estat un dels personatges de la pel.lícula "Águila Roja"
  • També és famosa pel seu sentit de l'humor a les seves col.laboracions
  • Actualment és la parella sentimental del tenista Àlex Corretja
  • Cristina Puig va parlar amb Martina Klein divendres, 17 de maig, a La 2

Per
Gent de paraula - Martina Klein - 17/05/2013

Gent de paraula

Gent de paraula és un programa d'entrevistes personals, dirigit i presentat per Cristina Puig.

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

El programa defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató.

Gent de paraula s'emet els divendres, a les 20.30 hores, a La 2 de TVE a Catalunya

Qui ho afirma és Martina Klein, model i articulista en premsa i revistes.Nascuda a l'Argentina però establerta a Catalunya ja fa més de 25 anys.

per pujar a dalt de tot has de ser molt ambiciosa

Creu que un conjunt d'alarmes al cos i a la ment van frenar que arribés més amunt "per pujar a dalt de tot has de ser molt ambiciosa, deixar enrere família i coses personals i de vegades arriscar la teva salut perquè el teu cos sigui com ha de ser".

de vegades has d'arriscar la teva salut perquè el teu cos sigui com ha de ser

Com a model, afirma la Martina, s'ha de ser molt conscient del cos que es té i es pateix perquè "quan veus que has de cabre en uns pantalons que no t'entren has de tenir molt clar que no els portaràs tu sinó la del costat o les 8.000 altres".

Competir per ser la més guapa

tinc molt bona relació amb les meves companyes de feina perquè són les que m'han acompanyat en la meva carrera

La competència, com en totes les feines, hi és però a la pregunta de si en el món de la moda encara n'hi ha més, la Martina ho té clar "tinc molt bona relació amb les meves companyes de feina perquè són les que m'han acompanyat en la meva carrera" i afegeix que "com tenim una història en comú ja no he d'explicar-les com em sento".

Diu la Martina que no ha tingut mai la necessitat de protegir-se les espatlles per evitar possibles punyalades perquè "són noies molt petites, no hi ha malícia o jo no la vaig saber veure".

Gent de paraula - Martina Klein - "Vaig estar acomplexada molt temps"

Les "top model" dels '90

Quan veia el videoclip de Freedom pensava: jo vull ser com aquestes models

La Martina ens recorda una cançó de George MichaelFreedom i concretament el seu videoclip que van protagonitzar les top model que als anys 90 feien totes les campanyes: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington i Cindy Crawford. "Quan veia el videoclip de Freedom pensava: jo vull ser com aquestes models" confessa.

jo no sóc una top model, jo treballo de model

Parlem del concepte "top" tant utilitzat en aquella dècada exclusivament per aquelles models "jo no sóc una top model, jo treballo de model" remarca, quan li demanem si la podem considerar una top i diu que aquesta etiqueta la posem els periodistes i la premsa estrangera.

em costa dir que treballo de model perquè em sembla una mica pretensiós

Respecte a la seva feina admet que "em costa dir que treballo de model perquè em sembla una mica pretensiós" i ens confessa que "vaig estar acomplexada molt de temps quan anava a l'institut i quan veia les meves fotos en alguna portada em volia morir".

Gent de paraula - Martina Klein - "Em costa dir que treballo de model"

Plantejar-ho a casa

la condició per treballar de model era aprovar la selectivitat i treure bona nota

Com van acceptar a casa que la seva carrera s'orientés cap al món de la moda? Els pares la van recolzar sempre però tenien clar que "la condició per treballar de model era aprovar la selectivitat i treure bona nota".

Si la carrera de model no s'hagués creuat en el seu camí, la Martina Klein hauria estudiat arquitectura, com els pares, o qualsevol cosa relacionada amb la història de l'art o el disseny.

Explica que sempre ha estat una nena molt responsable i que d'adolescent si volia una bicicleta se la volia pagar ella.

La millor manera doncs, era treballant. I van començar les primeres fotos en una agència, els primers càstings, la primera feina (anunciant supermercados Tiburon de Mallorca) i llavors la passarel•la, el Gaudí i la Cibeles... i fins avui en que està vivint un moment dolç amb la publicitat.

Projectes de futur

actuar està molt bé però és molt difícil

A més de model, la Martina Klein també ha treballat a la televisió i al cinema com la producció Águila Roja que qualifica d'una experiència molt bona "actuar està molt bé però és molt difícil".

el cinema i la tele ja tornaran algun dia, ara el meu projecte personal és la meva família

Per això quan li demanem si voldria seguir pel camí de la interpretació respon convençuda que "el cinema i la tele ja tornaran algun dia, ara el meu projecte personal és la meva família".

Ja porta uns anys al costat del tenista Àlex Corretja, amb qui suporta el sentir-se observada permanentment pels paparazzi per tractar-se d'una parella famosa i mediàtica.

La Martina també ens confessa que el seu pla B per quan els telèfons ja no sonin tant passa per l'escriptura: una passió de fa molts anys.