Enlaces accesibilidad

Javier de Benito: "La sublimació màxima per a un cirurgià és quan agafa el bisturí i talla"

  • És un dels 10 cirurgians estètics més prestigiosos del món
  • Per les seves mans han passat famosos per retocar-se alguna part del cos
  • És reclamat a diversos països per obrir centres i ensenyar futurs cirurgians
  • Cristina Puig va parlar amb Javier de Benito divendres, 26 d'octubre, a La 2

Per
Gent de paraula - Javier de Benito - 26/10/2012

Gent de paraula

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

El programa defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató.

Gent de paraula s'emet els divendres, a les 20.30 hores, a La 2 de TVE a Catalunya

Javier de Benito ha estat considerat un dels deu millors cirurgians del món.

Javier de Benito ha estat considerat un dels deu millors cirurgians del món

Per les seves mans ha passat actors i actrius de Hollywood, cantants, polítics i prínceps i molta jet set de Marbella però sobretot gent anònima. I és que la cirurgia plàstica ja no és només patrimoni dels famosos.

Operar o no operar?

El doctor de Benito explica que moltes vegades abans de fer de cirurgià el que ha de fer és d’estilista "hi ha gent que no s’agrada i de vegades amb un canvi de pentinat n’hi ha prou. El quiròfan és la darrera opció".

hi ha gent que no s’agrada i de vegades amb un canvi de pentinat n’hi ha prou. El quiròfan és la darrera opció

La cirurgia està, segons de Benito per ajudar a les persones que tenen un complex a tenir una millor qualitat de vida encara que afirma "es pot operar tot menys el concepte propi d’imatge que tenim, que està al cervell".

Quan algú és alt, explica, i es veu baix, o està prim i se sent gras, això no ho arregla la cirurgia sinó un psicòleg.

es pot operar tot menys el concepte propi d’imatge que tenim, que està al cervell

Respecte a si dir o amagar que una persona ha passat per quiròfan per fer-se alguns retocs, el doctor afirma que cada vegada s’amaga menys.

Ell, de fet, confessa que s’ha operat de diverses coses "jo admeto que m’he fet les bosses, un implant de cabell i que aviat m’hauré de tornar a fer alguna cosa" i afegeix que entén que una persona famosa no vulgui dir públicament que s’ha però "el que no suporto és que hi hagi gent que critiqui la cirurgia estètica quan ha passat 5 vegades pel quiròfan". I això passa, conclou.

Silicona, botox, genètica i cèl•lules mare

Explica el doctor de Benito que als anys 80 es van adonar que amb el fenomen del topless moltes dones es queixaven de les cicatrius i per tant en aquella dècada es va treballar per dissimular.

el proper que veurem en cirurgia plàstica serà entrar de ple en les cèl•lules mare

Als 90, va ser la revolució de la imatge, de les endoscòpies que també es van aplicar al món de la cirurgia plàstica.

I si als 90 es treia greix al 2000 se’n torna a posar a llocs com les mans la cara. I cap a on va? "el proper que veurem en cirurgia plàstica serà entrar de ple en les cèl•lules mare" i en aquest sentit afirma metafòricament que "de moment ho tenim tot a punt, hem plantat la collita però ens falta saber com serà".

El cirurgià, un artista

"Un cirurgià plàstic és un artista que juga amb volums" diu Javier de Benito i per això és tan important que tingui sensibilitat per al dibuix o l’escultura. "Jo em vaig preparar per fer cirurgia general però un dia vaig veure fer un nas, llimar, mirar, mesurar i vaig pensar: però si això és el meu món, i em vaig passar a l’estètica".

Un cirurgià plàstic és un artista que juga amb volums

No només és passió per jugar amb volums sinó que confessa que "el punt de sublimació màxima per a un cirurgià és quan demana el bisturí i talla" perquè obres, separes, veus sang i dius: això és vida!

Respecte a si la cirurgia és un luxe té clar que no i tampoc els seus preus "avui dia l’operació d’estètica més cara no passa dels 15.000 eurus".

el punt de sublimació màxima per a un cirurgià és quan demana el bisturí i talla

Quant a quina és la més sol•licitada "les dones continuen demanat augment de pit, liposucció i a partir dels 40 parpelles els homes s’operen bosses, papada i es fan implants de cabell".

El doctor de Benito acaba d’obrir dos centres a Moscou i Riad. Aquest darrer, explica, perquè a l’Arabia Saudita hi ha molta demanda d’operacions d’estètica.

Paradoxalment, un país on les dones van tapades de dalt a baix és on més competeixen entre elles perquè quan estan a casa i es treuen el niqab volen ser les més guapes.