Enlaces accesibilidad
Cristina Puig presenta l'aventura d'aquest emprenedor, que va canviar l'atur per l'empresa

Ricardo Fisas, empresari

  • Fundador i president de la marca de cosmètica de luxe Natura Bisee
  • És l'exemple més clar que mai és tard per ser emprenedor
  • El dia que complia 50 anys, el van acomiadar de la feina. Es va trobar a l'atur i amb 4 fills per alimentar
  • Emès el dimecres, 16 de novembre

Per
Gent de paraula - Ricardo Fisas

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa. Gent de paraula, el nom del programa, defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató. La realització és de Sergi Castelar amb el suport dels Servis Informatius i de Producció de TVE Catalunya.

Ricardo Fisas, fundador i president de Natura Bissé, l'empresa catalana de cosmètics de luxe que s'ha posicionat com a líder del mercat.

El que va néixer com un petit negoci familiar, actualment factura al voltant dels 34 milions d'euros l'any, els seus productes només es poden adquirir als salons de bellesa més exclusius i les seves cremes són les preferides de les estrelles de Hollywood.

La història de Ricardo Fisas és una història de superació, que demostra que es pot ser emprenedor a qualsevol edat.

El 7 de gener de 1979, el dia que feia 50 anys, el van acomiadar de l'empresa d'on era directiu: una empresa d'hidrolitzats de proteïnes per a pinsos.

Gent de paraula - Ricard Fisas, d'aturat a emprenedor

De cop i volta es va trobar al carrer, amb quatre fills i amb el convenciment que a aquesta edat ningú el contractaria. Va tenir clar que a partir d'aleshores "ja no tornaria a treballar per a ningú més. A partir d'ara treballaré només per a mi".

ja no tornaria a treballar per a ningú més. A partir d'ara treballaré només per a mi

En adonar-se que les persones que manipulaven les proteïnes tenien les mans perfectes i sense cap arruga va pensar que podria aplicar la mateixa fórmula a un cosmètic facial. I amb la col•laboració i ajut de la seva dona i uns amics va fundar Natura Bissé.

L'expansió i l'èxit d'aquesta empresa es deu en part al carisma del seu fundador, que als 83 anys confessa que "tu has de ser l'autor de la teva vida i el teu destí perquè ningú ho farà per tu".

tu has de ser l'autor de la teva vida i el teu destí perquè ningú ho farà per tu

Amb Ricardo Fisas repassem anècdotes del naixement i expansió de la seva empresa, la competència, la importància d'estar ben assessorat i fer un estudi abans d'engegar un negoci i sobretot "si tens un pla de negoci en ment és important fer-lo revisar per una ment femenina. Les dones posen el seny. Els homes fem volar coloms".

Ricardo Fisas, que fins fa uns mesos encara viatjava per Europa conduint la seva Harley Davidson, ens explica també per què la pel•lícula Carros de foc l'ha inspirat tantes vegades.