Enlaces accesibilidad

Dilluns 4 de maig a les 18:05h i diumenge 10 a les 14:35h a La 2

La vida de Remedios Varo a TVE Catalunya

  • El documental ′Remedios Varo, tan imprescindible com invisible′ repassa la trajectòria vital i artística de la pintora nascuda a Anglès

Per
Remedios Varo TVE

′Remedios Varo, tan imprescindible como invisible′ es un documental de TVE en coproducció amb Moo, amb guió i direcció de Toni Espinosa.

TVE Catalunya emet aquest dilluns un documental dedicat a l’artista Remedios Varo, un repàs de la seva vida, que va transcórrer entre Madrid, Barcelona i París, fins que les circumstàncies polítiques la van fer exiliar-se a Mèxic.

′Remedios Varo, tan imprescindible com invisible′ és un documental que mostra una anàlisi basada en la vida i obra d’aquesta pintora surrealista, recolzat en testimonis personals d’alguns que van compartir amb ella molts moments. Remedios Varo va ser una de les primeres dones que van estudiar a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, de Madrid. Una pintora surrealista, escriptora i artista gràfica, nascuda a Anglès (la Selva), que va marxar a França, i que amb l’arribada dels nazis al 1941 es va exiliar a Mèxic, d’on mai va tornar.

Remedios Varo va viure la vida amb molta intensitattrencant els límits de l’Espanya provinciana de l’època que li va tocar viure. Es va inventar una boda amb el seu millor amic per ser lliure i independitzar-se legalment de la seva família.

L′obra creativa de Remedios Varo evoca un món sorgit de la seva imaginació on es barreja ciència, misticisme, esoterisme màgia. Varo va ser una creadora amb reconeixement internacional, especialment a Mèxic i els Estats Units, però a Espanya és una absoluta desconeguda. Va morir jove, quan encara el seu talent estava en ple creixement. No va tenir gaire temps per gaudir de l’èxit i no va poder imaginar el prestigi que ha assolit la seva obra.

RTVE

anterior siguiente