Enlaces accesibilidad

Dilluns 27 d'abril a les 18:10h i diumenge 3 de maig a les 14:35h a La 2

TVE Catalunya emet 'La nena dels cabells blancs', un documental dedicat a Ana María Matute

  • El documental ′La nena dels cabells blancs′ fa un repàs a la vida i l'obra de l'escriptora barcelonina, que va culminar amb el Premi Cervantes el 2010

Per
Ana María Matute TVE

′La nena dels cabells blancs, Ana María Matute′ es un documental de TVE en coproducció amb Somos Som. El guió és de José Luis Gallego i José Luis Ibáñez Ridao, i la direcció i la realització de David Fontseca.

TVE Catalunya emet aquest dijous un documental dedicat a l'escriptora. ′La nena dels cabells blancs′ repassa en imatges la vida i l'obra de l'Ana María Matute, una de les autores més cèlebres de la literatura espanyola, que va ser membre de la Real Academia Española i Premi Cervantes 2010. Amics, persones rellevants de l'àmbit cultural i escriptors intervenen en aquest retrat íntim d’una de les més grans figures de la literatura espanyola de postguerra. 

El documental és un homenatge a l'escriptora Ana María Matute que recorre, des dels seus primers records d'infantesa, anteriors a la Guerra Civil fins a la concessió del Premi Cervantes, a partir del seu relat en primera persona. Al llarg del documental, s’evoca la ferida que va produir en el seu món l'esclat de la guerra, la importància del bosc en la seva obra, els seus inicis com a escriptora, el fracàs del seu matrimoni i la pèrdua de la custòdia del seu fill. També repassa el reconeixement de les universitats nord-americanes a la seva obra, els nombrosos premis rebuts i la gran depressió que va patir per la mort del seu gran amor. 

Seguint la narració que fa la mateixa Ana María Matute, el documental recull intervencions de familiars pròxims i destacades figures de la cultura espanyola, com les escriptores Anna Maria Moix, Espido Freire Lucía Extebarría, l'editora Esther Tusquets i José Manuel Blecua, exdirector de la Real Academia Española.

RTVE

anterior siguiente