Enlaces accesibilidad

Premi Disc Català de l'Any 2017

Ràdio 4 lliura el Premi Disc Català de l'Any a Txarango per l'àlbum "El cor de la terra", a 'El matí a Ràdio 4'

  • Han visitat els estudis de RNE Catalunya Alguer Miquel, Sergi Carbonell i Àlex Pujols, membres de Txarango
  • El grup ha agraït el premi als oients que els han votat: "Fem música per compartir-la i estem súper contents de guanyar un premi que vota la gent"

Per
Txarango guanya el Premi Disc Català de l'Any 2017 tve

Aquest matí, en directe al programa 'El matí a Ràdio 4', el director de RTVE Catalunya, Carles González, ha entregat el Premi Disc Català de l'Any 2017 a Txarango, un guardó que des del 1979 atorga Ràdio 4 gràcies a la participació dels oients que són els que voten.

Ramon Castelló i Rosa de Diego han conduit l'entrega del Premi Disc Català de l'Any 2017 a Txarango per l'àlbum "El cor de la terra" en directe al programa 'El matí a Ràdio 4'.

El director de RTVE Catalunya, Carles González, ha entregat el premi: "És un honor entregar el guardó que han guanyat per segona vegada, fita que des de 1979 que es van crear els premis només havien aconseguit Lluís Llach i Marina Rosell"González els ha entregat el guardó als membres de Txarango Alguer MiquelSergi Carbonell Àlex Pujols i els ha encoratjat ha aconseguir el hat-trick.

Moment de l'entrega del premi tve

Alguer Miquel ha agraït el premi als oients que els han votat: "Fem música per compartir-la i estem súper contents per guanyar un premi que vota la gent". Ha explicat que se senten molt afortunats: "Estem molt contents de com ha anat el disc, de com l'ha rebut la gent i com se l'han fet seu". 

A continuació, Ramón Castelló i Rosa de Diego els han fet una entrevista als tres membres del grup on han parlat del disc, de com va ser el procés de creació i de les col·laboracions com per exemple amb Pau Donés. També han parlat de la tasca social que fan destinant la meitat dels drets del disc a 14 col·lectius que realitzen diferents labors socials, dels propers concerts i projectes i de la nova edició del seu Festival Clownia, entre d'altres temes.

Entrevista amb Ramon Castelló i Rosa de Diego tve

Un premi històric

El premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent" i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rossell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Obeses.

L'última edició la va guanyar el grup Buhos amb el seu disc "Lluna plena".

El seguiment del premi el fa Joan Arenyes al programa "Catalunya Exprés Magazine", els dissabtes de 17 a 20h de la tarda.

RTVE

anterior siguiente